Patépaté – Casual dining og comfortfood i Kødbyen

Der er altid et lebend i Kødbyen og særligt torsdag aften. Restauranter åbner og lukker, men patépaté har så vidt jeg husker været der en hel del år. Jeg har efterhånden været der flere gange, og synes det er et hyggeligt sted.

Efter en hel dag på konference og med hjernebarken i overdrive, valgte vi at være de lette og ubeslutningsdygtige gæster denne aften. Vi nappede den 9 retters dele menu, som kokken selv bestemmer og de tre glas tilhørende vin, som tjeneren selv bestemmer. Således var al ansvaret overladt i kyndige folks hænder.

Menuen på patepate

Menuen kommer ind i tre serveringer, og der gik ikke længe før de første tre retter stod klar. Først var en utrolig behagelig ceviche af kulmule. Blød og citrus-tilberedt med lidt chiliringe spredt ufarligt rundt på toppen. Dertil kom en kammusling i noget fløde-hvidløg-persille emulsion. Meget perfekt til at dyppe brødet i. Sidste forret var en indbagt andelever-patépaté med pistacienødder. Alle tre retter var virkelig lækre. Der var travlt, men man havde ikke indtrykket af, at de skulle have bordet klar til seating nr 2, hvor man nogen steder, jo nærmest får kaffen med ud i en papkop, fordi gæsterne til bordet venter, og man har opbrugt sin tildelte kvote på to timer. Vores perlerække af retter blev serveret i et fint og afslappet tempo af tjenere i højt humør og med glimt i øjet.

Hovedretterne var varierede bla. en kolbe af majs med noget smagfuld sauce og vesterhavnsost. Smagte lækkert, men en sippe, som mig, der ikke kan lide at få beskidte hænder, kunne godt lige have brugt et par majsholdere, hvis det ellers er noget nogen overhovedet bruger længere. Måske de blot eksisterer i min firser-hukommelse fra barndomshjemmet?  Som minimum bør de serveres med tandstikkere.

Der var også en lille meget appetitlig tørret skinkerulle med salat og nødder indeni og fire velplacerede dupper af creme på toppen. Af mere substantielle retter kom en risotto med revet trøffel ind, og to stykker kyllingebryst i sauce på en gigantisk skive tomat. Sidstnævnte kylling kunne for min skyld godt have sparet livet, for den var ikke særlig interessant og egentlig ret kønsløs.

Dessert

Desserterne var rødgrød med fløde og en flødebolle. Den lignede dem fra Mark Hermann i Søborg – dog uden at vide det. Der var ikke sparet på sukkeret i desserterne, og vi var temmelig mætte, så flødebollerne gik til tjenerne med lovning på, at vi ikke have rørt dem. Alligevel utroligt, at de kunne nappe en hel flødebolle i én muldfuld. I hvert flad gik den ikke til spild.

Alt i alt er Patépaté et dejligt sted. Vi købte vinmenuen til retterne og, når jeg lige tænker mig om, kan det faktisk overhovedet ikke betale sig. 350 kr for tre glas vin kunne man gøre bedre og ligeså interessant ved bare at dele en flaske. Men jeg kommer gerne igen og anbefaler såmænd også til andre sultne folk, der kunne finde på at rumstere i Kødbyen på jagt efter en hyggelig aften.

Én kommentar til “Patépaté – Casual dining og comfortfood i Kødbyen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *