Mist – Ok, hvis du finder dig en early bird deal

Mist er seneste tilkomne i restaurant-søskendeflokken Mes, Meille og Mist. Mist har til huse ved Vesterbro torv, hvor den er flyttet ind i Zizzis gamle lokaler. Vi blev anvist en plads lige mellem det gamle jeansstativ og prøverummet. Ingen af delene var selvfølgelig til stede længere, men i stedet var blevet opgraderet til en trendy og lækker restaurant. Vi var der en lidt ufestlig onsdag aften, men i weekenden omdannes stedet til epicenter for cocktails og lounge stemning.

Da restauranten næsten lige er åbnet var vi så heldige at stifte bekendtskab med et åbningstilbud på 33% af prisen på en menu, som kokken bestemmer. Jeg er altid tilhænger af at mindske antallet af valg, jeg skal foretage i en restaurant, så det forekom mig som en god deal både hjernemæssigt og økonomisk. Vi tog dog det ansvarlige valg at bestille en flaske kold Pouilly fume. Herefter begynde forretternes indtog. Jeg ved ikke om der egentlig var noget tema, og jeg ville ikke kunne bestemme køkkenet udfra det.

Det arabiske islæt var falafel og hummus. Det orientalske bidrag var en skål med kimchi. Dertil kom fransk charcuterie og nogle hjemmelavede frisk-ost kugler med tomater. Det var alt sammen lækkert selvom det stak i lidt forskellige retninger. Det hele dog bundet sammen af de fineste små mini baguette.

Brisket, oksespidsbryst

Hovedret

Hovedretten var et stykke brisket, der ganske nordisk var serveret i et helt stykke med tilhørende dolk. De går ud fra man i al mindelighed får delt stykket. Brisket er den amerikanske udskæring af et oksespidsbryst, og vi er nu snart ved at være globen rundt. Som tilbehør kom der en lille lækker og blød bygotto ind og en agurkesalat med koriander.

Jeg er som altid ikke fan af desserter, men i denne omgang fik jeg lov at bytte den ud med en latte. Den var lavet på havremælk, som jeg ganske enkelt ikke forstår. At kalde udblødt og sigtet havre i vand for mælk, synes jeg er en journalistisk stramning. Men jeg var dog glad for muligheden. Min medspiser fik legemliggørelsen af den brune emoji, som man på en pæn dag kan lade som om, den er en brun soft ice. Det var en kaffe-softice med granola.

Alt i alt et lækkert måltid, men jeg tænker det prismæssigt hænger bedst sammen med early bird tilbuddet på 300 kr. En højere pris synes jeg ikke, jeg vil betale. Jeg synes maden var god, men det stak lidt i alle retninger. Jeg kan sagtens finde på at komme der igen, men en middelkarakter for det nok lidt almindelige menukort, som man kan finde alle mulige steder i København. En dejlig aften, men wow effekten udeblev nok lidt.

Mist: Vesterbrogade 38, København V

Én kommentar til “Mist – Ok, hvis du finder dig en early bird deal”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *