Shakespeare i Botanisk have med after hours theater

Nu har jeg jo før fortalt om ‘Shakes’ med tilknytning til Folketeateret, som er Shakespeare i Ørstedsparken og som er gratis og ganske vanvittigt. Læs mere i linket. Dette indlæg handler ligeledes om Shakespeare i en park, nemlig Botanisk Have, hvor man sætter sig på græsset med et tæppe, en flaske vin, godt selskab og lader sig underholde. Botanisk have versionen koster 299 kr, og forestillingen præsenteres af “After Hours Theater Company”.

Jeg havde ikke forberedt mig, og jeg skal sandt melde, at jeg ikke har set forestillingen i klassisk Kongelig Teater version før, ja endsige i nogen version før. Ja jeg havde faktisk nærmest intet kendskab til historien. Så er det i hvert fald afsløret her. Jeg var heller ikke forberedt på, at det foregik på engelsk. Det kunne jeg nok med et minimum af undersøgelse kunne have forudset. Engelsk fint nok, det forstår man jo godt.

Ye olde original mothertongue

Hvad, der kunne udgøre et problem, var imidlertid at forestillingen blev opført på originalsprog fra 1500 tallets England. Pludselig skulle man spidse ører for at følge med. Heldigvis er handlingen ikke mere kompliceret end, at man godt formår at følge med. Jeg kan dog anbefale lige at læse op på et abstract inden. Man skal være indstillet på at de finere sproglige detaljer kan undslippe een, hvis man ikke er skarp.

Det fineste oldengelsk gjaldede ud over os, men vi fulgte skovtrolden Puk samt det royale alfepar – Titania og Oberon. Vi fulgte ogse et sært håndværkerensamble, der opsatte et teaterstykke i teaterstykket. Der var de fire elskende, der efter utrolig mange forviklinger lader til at finde sammen i rette konstellationer i bedste Morten Korch stil til sidst.

Det spiller fremtil d 24/8, men hold øje med After Hours Theater Company. Det er supergodt, og det er vist en årlig begivenhed. Botanisk Have er en mesterlig baggund med søen, bakken og træerne. Det indgår altsammen så fint som kulisse. Willst thee be entertained, try thee something like this, som man siger….(!?)

Én kommentar til “Shakespeare i Botanisk have med after hours theater”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *