Berliner Döner Kebab – Så er den kalv barberet

Berliner Döner er Kreutzberg, som er flyttet ind på Sundevedsgade på Vesterbro. For det utrænede øje kunne det virke som en fast food joint. Nå ja, det er det vel sådan set også. Det helt særlige ved denne joint er, at den altid har kø. Det er jo ikke i sig selv en kvalitet, men det er superlækkert mad, der serveres. Endda med muligheden for at sidde og nyde den udenfor shoppen på de dejligste europapaller og endda nogle mere luksuriøse borde-bænke sæt.

Det er en ægte tysk-tyrkisk dönerbiks. Der er ikke det store varierede menukort, så ventetiden bruges ikke på at stå og bestemme sig. Du skal tage stilling til kød eller vegetar-versionen. Kødet er kalv, der barberes af store kebabspyd, der helt galaktisk roterer evigt rundt om grillen. Vegetar-versionen læner sig op ad en haloumiløsning.

Jeg kastede mig selvsagt over kødversionen. Næste gang, du skal forholde dig til noget er ved dressingen. Kräuter,- knoblauch, scharfdressing eller all above the above? Derefter tages turen gennem grøntskålene. Frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg. Alt smækkes ind i et sprødt fladbrød og pakkes i uøkologisk sølvpapir, som ellers plejer at være helligbrøde på det økologiske Vesterbro.

Den koster 65 kr, og den er virkelig alle pengene værd. Der er en grund til, at der altid er kø. På næste varme sommerdag, vil jeg uden at blinke anbefale en god hurtig frokost på Berliner Döner. Slå ud med armene og inviter vennerne med til en ganske overkommelig pris.

Berliner Döner: Sundevedsgade 38, Vesterbro

Én kommentar til “Berliner Döner Kebab – Så er den kalv barberet”

  1. Lyder lækkert, vi har Chili Kebab, rundt om hjørnet i Bagsværd, så når kantinen serverer noget der ikkehitter, så er vi nede og hente en kebab eller pita.
    Deres chili dressing er god , der stærke sparker…

    Men damm de er vanedannende, også selvom man står i kø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *