Wulf og Konstali byder på instagrammable brunch i farver

En tidlig lørdag i guzen blev efterfulgt af en brunch på Wulf og Konstali på Lergravsvej på Amager. Stedets overskyggende irritationsmoment er, at der ikke kan bestilles bord til brunch men først efter frokost. Om sommeren kan man risikere køer svarende til, hvis Kvickly satte Lurpak på tilbud til en tier. Tilgengæld er der et væld af borde udenfor med tæpper, hvis solen skulle være fremme. Heldigvis kom vi sent og fik faktisk et bord indenfor.

Konceptet er et afkrydsningsskema. Man kan vælge mellem 5 eller 7 krydser og vælge mellem alt mulig godt. Det tiltaler mig virkelig, at alt er inddelt i små individuelle retter og ikke er blandet sammen på tallerkenen, så laksemousse og ahornsirup flyder sammen til en mystisk og ikke anbefalelsesværdig ret.

Tip en brunch trettener

Vi krydsede af på lidt af hvert og blev dermed præsenteret for de mange forskellige ting, de havde at byde på. Lørdag morgen i saunagus og koldt vand fik min indre sundhedsapostel op i mig, og jeg bestilte en spirulina-bowl med knas samt en vældig grøn drik. Jeg kunne jo godt visuelt forholde mig til ingredienserne, men englen på højre skulder fortalte at broccoli, selleri og agurk ville udgøre en fin drik. Den engel ved ikke, hvad den taler om. Hvis du fjernede broccoli og selleri og tilføjede tonic og gin, ville den forbedres betydeligt.

Spirulina, som jo i bund og grund er en blå-grøn alge giver ærligt en ganske særlig grågrøngrumset farve, men jeg er fortsat overbevist om sundhedseffekten. Heldigvis fik englen ikke lov at diktere hele menuen, og jeg bestilte også noget røræg og timianstegt bacon samt en croque monsieur med en velsmægtende grillet sauce på toppen.

Croque Monsieuren smagte virkelig skønt og timianstegt bacon burde altid være at finde på et brunch-bord eller bare som fredagsslik. Mine fem retter sluttede der, men jeg kastede lange blikke på min venindes valg, der også så lækre ud. Hun havde kastet sig ud i en edamame tofu-salat samt en birkesvaffel med bærmousse.

Fælles for alle retterne er, at det er virkelig lækkert og ser indbydende ud. 5 retter koster 149 kr og 7 retter koster 179, hvilket er yderst rimeligt. Dertil kommer den obligatoriske latte og måske en friskpresset juice. Her kan jeg fraråde at lytte til den sunde engel på højre side og istedet vælge en appelsinjuice. Lydniveauet i caféen til trods anbefaler jeg klart Wulf og Konstali, hvis du kan få et bord, men du skal nok altid arbejde med en plan B.

Wulf og Konstali: Lergravsvej 57, Amager. Der findes også afdelinger i Hellerup, på Nørrebro og Islands Brygge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *