Hvis man som jeg engang har stået og presset næsen flad mod ruden på Søllerød kro, fordi man var til barnedåb i kirken overfor, vil man forstå, at her vil man rigtig gerne prøve at spise. Det blev simpelthen til en god gedigen søndagsfrokost. Den var i en anden kategori end den skønne frokost, vi fik på Ganløse kro igår.
Søndagsfrokost som koncept
Kroen har et koncept, der simpelthen hedder søndagsfrokost og består af tre retter, gane-rensere og 4 glas vin samt kaffe og sødt til en pris af 900 kr pr næse. Køkkenchefen bestemmer menuen. Selvom du tilgengæld betaler 140 kr for vand, er det samlet set virkelig pengene værd.
Lille æggebæger med trøffel surprise Krostuen
Det er virkelig et nydeligt og hyggeligt sted med hvide duge, lys på bordene og vimsende tjenere. Vi startede med et lille æggebæger med en æggeblommecreme overhældt med trøfler og trøffelvinaigrette. Jeg kunne fint have spist en lille suppetallerken af denne fremragende appetitvækker. En blanc de blanc champagne akkompagnerede denne lille trøffelfest.
Jordskokkesuppe Unghane i sauce blanquette
Dernæst kom forretten, lidt syltet jordskok overhældt med jordskoksuppe og en dusk grønt. En fremragende hvid fadlagret bourgogne blev hældt i glasset, og jeg skænkede bilen udenfor en uvenlig tanke. Ligeså meget som Portugal jo lært mig at nyde daytime drinking, sætter jeg pris på at bevare førlighed og kørekort.
Hovedretten
Hovedretten var unghanebryst med en sauce blanquette med asparges og ristede kantareller. Jeg kunne snildt have brugt den sauce til dip til hvad som helst, men det lod sig ikke umiddelbart gøre at købe i bøtter. Vi drak lidt Barbera d´Alba og formåede at få et halv pund smør rørt med saltkrystaller til at balancere på vores nybagte varme brød.
Nu var det på sin plads med en ganerenser. Jeg vil nu næsten sige, at den tilføjede mere smag end den egentlig rensede, men lækkert var det. Små iskrystaller overhældt med en fond af timian og ingefær. Tilpas rensede i ganerne var vi klar til vores dessert. Det viste sig at være en hvid chokolademousse med bær og timianolie. Den lå meget let i maven, men skulle pt også kæmpe om pladsen med både unghane, jordskokker og gavmilde humpler brød glaseret i smør.
I bedste Monty Python stil blev vi efter det store måltid præsenteret for to slags kager til kaffen. Appelsin og chokolade. Vi holdte os til krokaffe stilen med en klassisk sort kaffe. Det var simpelthen en skøn oplevelse og en mulighed for at prøve køkkenet og nogle gode vine til fornuftige penge. Der er rift om bordene, så det, der må ske, når du er færdig her, er at bestille plads, finde en ven, der sætter pris på dejlig mad og sætte et stort kryds i kalenderen. Tag derhen!
Assorterede kager Søndagssøstre
2 kommentarer til “Suveræn søndags-glamour frokost på Søllerød Kro”