Det klassiske store kolde bord på Ganløse kro

Man kan være så heldig man bliver inviteret ud at spise på Ganløse Kro ca 25 km fra København. Så heldig var jeg. Det er simpelthen en rigtig gammeldags kro med billeder af kongeparret gennem tiderne og rødternede duge. Man skal faktisk ikke bruge længe på at bestemme sig for menuen for i weekenden har de det store kolde bord med lune retter.

Det er i virkeligheden en camoufleret julefrokost iscenesat i den lille by Ganløse. Ja vi følte os vældig fra alfarvej, og kastede os over bordets herligheder. En klassisk fiskebuffet, hvor man kunne tage rejer til man skammede sig. Vi tog i den grad rejer, men skammede os faktisk ikke.

Det blev akompagneret af en Carlsberg. Ikke en økologisk thypils med udtræk af mosebøllebær eller en gylden IPA med et hint af hyldeblomst – nej en ganske almindelig Carlsberg.

Den varme del var ligeså klassisk – og vi tankede op med svinekam og æbleflæsk mit gemüse. Mulighederne indebar også frikadeller, skinke, leverpostej og tarteletter med høns i asparges. Faktisk er min pointe her, at det hele var så gennem traditionelt, at der ikke er noget på menuen, der vil overraske dig. Det er hjemmelavet og lækkert. Stedet er virkelig godt besøgt, og der er bare en bundrar stemning.

Vi valgte en kop kaffe efter frokosten. Tjeneren kiggede og sagde “Bare en sort kop kaffe ikk”. Det var aldrig sket på Vesterbro. Der ville man mere spørge ” kaffe? skal det være en latte eller en cortado, havre eller soyamælk?”.

Skulle du være på de kanter er Ganløse Kro klart et besøg værd. Vi kan alle få brug for en pause fra carpaccio af sousvide-stegt oksetyksteg fra Krøllebøllegård på et leje af fermenteret rodfrugte-relish og julienneskåret råsyltet peberrod fra egen køkkenhave.

2 kommentarer til “Det klassiske store kolde bord på Ganløse kro”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *