Restaurant Menendez er sydamerikansk i det nordjyske

Restaurant Menendez ligger i det centrale Ålborg. Den tager os til Latinamerika og inden aftenen er omme får jeg lyst til at se Machu Picchu og booke en rejse til Peru. Oplevelsen er iblandet nordiske vibes og føler sig ikke bundet af konventioner, men vi lægger da ud med en margarita, inden de 12 serveringer kommer flyvende mod os.

Margaritaen får selskab af sin bedste ven nachos med guacamole. Hvis ikke her, hvor så? Jeg sipper den og føler mig hensat til Atacamaørkenen, som jeg sidder og kigger ud i solskinnet mellem kaktusserne i vinduet. Først kom 4 hapsere ind til os, mens vi bevæger os videre til hvidvinen.

Hapsere

Først kan vi fingerhapse en minitærte med parfait af kylling, madagaskar peber og grøn papaya. Jeg er ikke verdens største fan af kyllingelever, men pakket ind i Andes-vibes fungerede den skønt. Det samme gjorde den grillede agurk med letrøget vesterhavsfisk, tørret tomat og saltet lime. Igen tænker jeg faktisk, at varm agurk er lidt sært. Den mister sin crunch, men smagte godt med fisken, og når nu den er så fint anrettet skal jeg bestemt ikke være kritisk.

Jeg lærte nu et nyt udtryk, som ikke lød specielt sydamerikansk, men tigermælk blev nu en del af mit ordforråd. Uden dog på nogen måde at kunne gengive den i mit køkken. Den var syrlig og passede godt til de rå melonkugler, som nok var det eneste jeg ville kunne kreere med relativ stor overbevising. Som afslutning på hapserne fik vi en rabarber gazpacho med æbletern og løvstikkeolie og en gavmild sjat lagret tequila. Jeg tror faktisk, at rabarber tequila ville kunne gøre det godt på et dansk julefrokostbord.

Vi kørte på med hvidvinen fra Duoro. Den kan næppe prale af at være sydamerikansk, men portugisisk talte den da. Dertil en vestjysk fisk med olivenolie, pebercreme og salsa amarilla, der næppe gjorde sig på verbalt på portugisisk men smagte meget latino. Tostada med grillede grønne asparges, queso fresco, ærter og æggeblommecreme kunne lige nappes med fingrene. Vi fik hele to chancer for at se elegant ud mens man prøver at køre en tostada ind i gabet, men det opnåede vi desværre ikke ved vores bord. Næste ret var nemlig også en tostada men denne gang med kål og syltede løg.

Tostada med kål og syltet løg

Hovedretter

Nu overgik vi til en merlot og kylling på spyd med kejserhatte, limesyltede løg, sprødt hønseskind og BBQ. Jeg kunne spise sprødt kyllingeskind som chips, hvilket muligvis ikke ville være hensigtsmæssigt, så jeg nøjes med at kaste mig over spyddene, men tippet til Kims er hermed givet videre.

Jeg har fulgt troligt med i Masterchef og konstaterer at der åbenbart er meget få ting, der ikke kan bære en blanquette sauce. I dette tilfælde dækkede den fine stykker af hvide aspargeshoveder med havgus og løvstikke. Den havde helt sikkert fået een videre fra de indledende runder.

Grillet gris med hvide gulerødder og peanut mole slap for blanquette saucen, som jo dybest set nok heller ikke rigtig hører til på kontinentet. Grisen var god og fire små skiver gulerod gav os følelsen af faktisk også at spise noget grønt , men nu var maven snart proppet og promillerne oppe efter en substantiel vinmenu

Dessert

Den ene af desserterne var så klassisk, som det nok bliver, med churro i chihuahua størrelse med kanelsukker. Den blev akkompageret af et lille cafe lattefarvet tæppe i lighed med mine vægge fra 90’erne, der alle var malet i G101 fra røverkøb. Under kaffetæppet fandt vi en creme fraiche is med lime og bagt rabarber. Her var jeg nok lidt svær at stille tilfreds for jeg var temmelig mæt. Desværre fik jeg associationer til føromtalte latte med mælkeskind. For min skyld kunne desserterne godt være et muligt tilkøb.

Menendez er et rigtig god bud på en god aften. Du kan måske lige diskutere med dig selv, om det er en god idé at tage i “gaden” efterfølgende, men Menendez er i hvert fald en god idé. Der er både a la carte og menu vejen at gå ned ad. Vi drejede af ved menuerne og gik full monty på det, de kaldte “Stor Menendez”. Den står til 1000 kr pr person inklusiv vinmenu. Det kan så absolut gøres billigere, hvis du vil. Men tag den fulde oplevelse – jeg tager dog ikke ansvaret for, at du får lyst til at tage til Peru bagefter. Hasta La Vista!

Menendez: Ved Stranden 7C, Ålborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *