Mahalle – Prisvenligt, vegetarisk og libanesisk

Restaurant Mahalle er en libanesisk restaurant, der efterhånden har spredt sig til adskillige bydele i København. Denne aften havde vi bestemt os for at genopleve Mellemøsten på Rolighedsvej 15 på Frederiksberg. Super hyggeligt indrettet, men med det der QR menukort, der efterhånden har gjort mangt en sulten restaurantgæst endnu mere hangry. Print nu bare de menukort! Nå inden jeg danser mig selv op i det røde felt, vil jeg prøve at give et indtryk af aftenen, så du også får lyst til at tage derhen.

Der var uendeligt meget at vælge imellem. Jeg har lige været i Libanon og kunne genkende mange af retterne, og havde basalt set lyst til at bestille det meste. Fælles for alle retterne er, at det simpelthen er smadderbilligt. Man skal lede langt ude i hjørnerne af kortet efter kød. Til gengæld har jeg aldrig set ordet granatæble stå så mange gange.

Smuk citrussalat

Deleretter

Det er oplagt at gå “delevejen”. Men der er nok at holde styr på med de mange retter, der skal debatteres inden tjeneren kommer. Man ender alligevel med bare at remse lidt sporadisk op og stoppe op på et tidspunkt og spørge, om hun tror det er nok. Vores tjener mente, at der nok burde presses en grillet halloumi ind, og så gør man naturligvis det.

Det hele røg ind på bordet hurtigere end vi kunne sige mynteblad. Hummus med friterede fladbrød, der blev syndigt ‘chips med dip’- agtige. Osterullerne var med filodej og knasende sprøde og varme. Den friterede halloumi var måske en lidt for mild smag, som jeg måske godt kunne undvære i en senere opførsel af “taking a bite på Mahalle”.

Kofta med tahini var ret ugennemskuelige. De lå i en tahini-suppe, men kunne fiskes op og smagte virkelig dejligt. Ved nærmere eftertanke var det vores eneste kød. Retrospektivt føler jeg mig meget klimabevidst. Vi måtte jo selvfølgelig også have noget falafel med en myntedressing. Midt på bordet stod den smukkeste ret af dem alle, nemlig citrussalaten med appelsin, grape, granatæble, lime, mynte og nødder. Frisk og fantastisk.

Grapejuice

Maden var simpelthen så lækker og ligeledes juicen. Her kan garvede læsere af bloggen godt studse over det alkoholfri valg, men der serveres simpelthen ikke alkohol i restauranten. Vi kom os relativt hurtigt over chokket og gav os hen til en pink grape juice. Til gengæld skabte det stor forvirring, da vi til sidst bestilte kaffe med mælk, som ikke skulle være en latte. Efter tredje forsøg endte vi med at få den varme drik på bordet.

Regningen lød på 540 kr for to personer, der spiste og drak, hvad de kunne rumme. Det er da helt utrolig billigt. Det er ikke sidste gang, jeg kommer der, selvom personalet på et tidspunkt under kaffeseancen muligvis har ønsket mig hen hvor kikærterne gror. Jeg anbefaler klart et besøg til Mellemøsten på Frederiksberg.

Restauranten

Mahalle: rolighedsbej 15, Frederiksberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *