Restaurant Kaj på Helsingør havn er en maritim fornøjelse

Man bliver sulten efter en helt utrolig rar dag på Marienlyst Strand- og spahotel. Siden vi nu var nordpå fandt vi en restaurant på havnen i Helsingør – Restaurant Kaj. Jeg ved ikke om det er beliggenheden eller ejeren, der har inspireret til navnet, men den lå lige ud til alle bådene og med vandet få meter fra restauranten. Vi blev bænket perfekt i udestuen af en meget jovial tjener med godt udsyn til elementerne.

Fisk og små lilla blomster

Nu vi er så tæt på vandet må vi jo spise noget med fisk. Den er givetvis fløjet hertil fra fjerne egne, men den bliver i det mindste spist ved vandet. Jeg lagde ud med en slethvar med citrus marinade, rabarber, chili og salturt. Utrolig mange lilla blomster udgjorde en lille eng på toppen af fisken. Jeg elsker cerviche, og burde faktisk lave det mere selv. Men der er jo så meget, man burde lave selv. Min veninde fik en cremet burrata, der også præsenterede sig selv virkelig fint.

Cerviche

En meget jovial tjener sørgede for olivenolie og brød og forsøgte sig med lidt vinsalg, men idag var jeg til alles overraskelse, mig selv inkluderet, bare på danskvand. Hovedretten blev i mit tilfælde en hel stegt forel. Smørsauce “a part”, som tjeneren noterede det, og konstaterede kokken ikke ville vide, hvad betød. Tænkte egentlig, at det var ret vigtigt at kokken rent faktisk vidste, hvad der blev bestilt. Men alt var godt, saucen blev i bedste Meg Ryan stil serveret for sig selv.

Burrata

Overfor mig gik min veninde i gang med en kæmpe gryde moules frites med sauce tartare. Det kan være, man skal tage den næste gang. Jeg fik med held separeret fisk fra ben og nød det med nye kartofler. Mit fokus burde nok være på den ganske fortrinlige fisk, men hold nu fast nye kartofler smager godt.

Hvis I skulle have lyst til en tur til Helsingør, så er Restaurant Kaj altså et glimrende bud på et godt måltid. Særligt hvis man har en svaghed for blomstereng på sin mad, vil man finde stedet uimodståligt. Ganske rimelige priser, så tag I bare herhen.

Restaurant Kaj: Strandpromenaden 6, Helsingør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *