Vibroakustisk lydmassage og boheme-vibes på Refshaleøen

Jeg har tidligere prøvet at være til klangmassage med klokker og syngeskåle, som jeg har nydt meget. Jeg var derfor interesseret, da jeg så et opslag om den vibroakustisk lydmassage hos et sted, der hed Nature Tales på Refshaleøen. Jeg googlede lidt om det og trustpilots anmeldelser gav 5 ud af 5 stjerner. Det skulle have stressreducerende effekt i form af en meditativ tilstand. Jamen hvem vil ikke gerne stressreduceres?

Jeg tog ud til Refshaleølen, og fandt efter noget køren rundt frem til huset. Rummet var ganske boheme inspireret, og det er mildt sagt. Jeg fik også den klare fornemmelse, at batik og hjemmestrikkede sokker mere var den gængse påklædning, end den jeg troppede op i. Tilgengæld var der helt klart en aura af at ”vi skal være her alle sammen”. Jeg blev tage venligt imod på engelsk og budt et stykke nybagt brød – jeg kunne vælge mellem eksperimentelt og industrielt fremstillet brød. Han hoppede ud på taget og tog puderne ind fra hans skrånende solseng af tagpap, mens jeg blev anvist vand i assorterede glas.

Der var en forbløffende mængde elektronik i lokalet, men det skulle også netop give vibrationer ud i æteren. Vi endte med at være tre med til festlighederne. Rummet var fyldt med forskellige lamper af saltkrystal, puder og siddepladser, alt i gulvhøjde. Der blev tændt røgelse, hvilket på det tidpunkt ikke kom som den helt store overraskelse. Der blev rullet yoga måtter ud på gulvet med en pude og et tæppe. Der lagde vi os.

Feel the music

Musikken eller rettere den vibroakustiske massage begyndte og med en så lav frekvens, at det kunne mærkes i gulvet. Med håndfladerne mod gulvet snurrede det i hele underarmen. Tonerne skiftede stilart fra strand til skov og over andre temaer. Der kom en lille fugl ind over, og man kunne fornemme bølger og vand. Fælles var dog, at frekvensen var sat, så den skulle bringe én i et meditativt stadie, uden man selv skulle gøre så stor en indsats. Jeg havde som altid lidt svært ved at jage tankerne på flugt, men lagde mig på maven og kunne mærke vibrationerne helt ind i kroppen. Det varede ca 50 minutter, inden vi blev bedt om at sætte os op igen.

Nu skulle vi dele vores betragtninger om rejsen. Jeg skal erkende, at jeg synes faktisk det VAR afslappende. Det var helt klart sjovt at prøve en så fremmed ting og troppe op et sted, hvor man reelt ikke aner, hvad der skal ske. Ærligt vil jeg nok ligeså godt ligge i en varmt kar vandt med lidt stille George Michael på anlægget. Jeg tænker dog ikke det skader at prøve noget nyt indimellem, og det skal jeg da i sandhed sige, at dette var. Normalt slutter jeg en anmeldelse af med at sige ”tag derhen”. Her vil jeg nok sige, at det ikke er for alle, men har du lyst og mod på det, så er jeg sikker på du vil finde vibroakustisk lydmassage interessant og afslappende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *