Punk Royal er en oprørsk og dekadent madoplevelse

Punk Royal er et ret alternativt og vildt gourmet koncept på Dr. Tværgade. Konceptet på Punk Royal er fra Sverige, men passer så fantastisk fint ind in københavnske restaurantscene som en alternativ måde at nyde en masse lækre retter på. Oprørsk og dekadent er ordene, de bruger til at beskrive sig selv. Vi kom til den mørke facade, og da døren blev åbnet stod der er røgsky ud på gaden. Vi blev krydset af og eskorteret til vores pladser. Det var ganske ufremkommeligt i restauranten, og det hang delvist sammen med den tætte tåge som røgmaskinen forårsagede. Blåt blinkende neonlys og fuld drøn på højttalerne bevidnede om, at vi var trådt ind i en anden dimension.

Først beroligede vi os selv med et glas champagne. Den blev i rapt tempo akkompagneret af en sprød hjertevaffel med en dåse løjrom på en urtecreme samt en lille krustade med røget ål, røræg og jalapeno med lakserogn. Lad mig fastslå, at dette ikke er restauranten, hvor man sidder højtideligt og nyder en stille snack, mens man hviler i roligheden efter en uges arbejde.

En håndfuld kaviar

Kaviar og vodkashot i benzindunken

Der var tjep på og ud af røgen dukkede en kæmpe dåse med kaviar. Fulgt af en rød plastik-benzindunk, der gavmildt skænkede vodka op i vores glas. Kaviaren skulle slikkes af hånden og nydes med de iskolde russiske dråber. Direkte vodkashot har jeg det lidt stramt med, men et shot af kaviar gik rigtig fint.

Som man sad der og pustede lidt ud efter vodkaen blev der proppet en ske med mængder af friskrevet trøffel i munden af én. Det revne sorte guld dækkede over en hummer og lidt svampe. En kæmpe mundfuld og virkelig delikat. Jeg ved faktisk ikke, hvornår snacksene stoppede og forretterne begyndte, men vi fik placeret en dåse håndbajer hver på bordet. Sådan har jeg i hvert fald aldrig fået en vinmenu før. Den gik fint til den friterede tomatsvamp med kimchidressing. Godt og spicy og egentlig meget rart med en kølig pils.

Østers og porcelænsæg

Nu kom to østers med grøn karry og koriander på banen med ordre om, at de skulle spises ’mæ det vons’. Saucen var varm og østersene kolde og dåseøllen rensede fortsat ganen. Vi sad lige ved siden af køkkenet og kunne indimellem igennem røgsløret se de næste anretninger. Porcelænsæg blev fyldt med majsstuvning, som i bunden gemte karamelliserede løg og mandler.

Nu var det tid til den egentlige vinmenu. Der blev sjasket lidt riesling i glasset. Det var ingenting i forhold til, hvordan opfyldningen af glassene skete efterfølgende. Når tjeneren kom forbi bordet, blev et tilfældigt glas udvalgt og flasken tømt. Jeg sværger, jeg sad med top på mit glas kun holdt sammen af overfladespændingen på et tidspunkt.

Det sorte guld

Nu skulle vi spise brød til. Surdejsbrød med kantareller, parmesan og den lyksaglige sorte trøffel revet som en sort snedrive over retten. To glade stykker foie gras ramte bordet – helt umotiveret var leveren parret op med en sprøjte fyldt med sødlig dessertvin. Der var lidt tomt i glasset, og hvidvinen blev ‘en passant’ kastet ned i glasset fra en halv meters højde, og i bedste 90 års fødselsdagsstil kunne man prøve at feje dråberne op fra dugen.

En smuk ret dukkede op i form af hamachi som sashimi med ananas og en sauce, der blev sprøjtet på fra et aggregat tjeneren bar på ryggen, og som engang kunne have tjent som utøjssprøjte. Saucen fandt jeg aldrig ud af, hvad var, men den blev betegnet som rottegift, og således spiste vi den. Vi så faktisk heller ikke nogen rotter hele aftenen. Nu kom en ny vin på bordet – en fadlagret chardonney fra Australien – måske vi var nået til forretterne? I hvert fald blev der serveret et stykke pighvar med kaviar og champignon sauce med æble.

Hamachi

 Jeg var ved at være godt forpustet på dette tidspunkt, men der var ingen grund til at hvile på laurbærene. Pludselig klappede hele restauranten. Det viste sig nogen nede ved et bord havde fået nyt job. Vi kunne knap skimte, der var flere borde, men måtte da istemme lykønskningen og klappede og hujede. Vi fejrede med blæksprutte, tomatchips og hummer sauce. Umiddelbart tror jeg, det konkluderede vores samlede indtag af snacks og forretter.

Krondyr og Foie Gras

Jeg var faktisk ved at være fint mæt, men det skulle ikke hindre hovedretten i at gøre sin entre. Krondyr med kejserhat, skorzonerrødder og foie gras sauce. Der var skorzonerrødderne igen. Enten er de på mode eller også er vi på den tid af året, hvor der er ved at være lidt småt med frisk grønt. Dertil en pinot noir – usædvanlig traditionelt skænket fra hel almindelig højde og det meste ramte i glasset.

Krondyr

Der var snart gået de 2,5 timer, man har bordet på Punk Royal. Tjeneren kom ind med en tilsyneladende kæmpe joint, trak vejret gennem flammen på et stearinlys og spredte asken ud over en æbleis i et askebæger. En såkaldt Christiania kompot forstod vi. Asken var heldigvis earl grey te, så vi ikke kom i klammeri med lovens lange arm. Den sidste af vores utallige retter var en havtorn-is med safran og chokolade monteret på en bund af mazarin. Der var ikke udleveret bestik. Til gengæld fik vi smidt nogle blå gummihandsker på bordet, og mens tankerne gik i retning af en prostata-undersøgelse spiste vi vores dessert.

Punk Royals er en Tour de force i sanseindtryk

Dette var en tour de force i lækkert mad og indtryk. Jeg var fuldstændig vild med konceptet, men er klar over det ikke er for alle. Du skal være forberedt på at blive bombarderet med indtryk, smage, lugte, lys og et meget højt lydtapet. Selv toilettet var i insisterende hot pink med en stor vagina afbilledet på væggen. Toiletpapiret, som jeg sjældent tidligere har anmeldt var neonpink.

Hvis du er parat så tag en tur på Punk Royal. Hvis du er til rolig musik, hvide duge og tjenere, der ikke servicerer i croptop og afrevne jeans uanset køn, så tag du på Søllerød kro. Skulle du have lyst til en anden slags oplevelse, så tag herhen. Det er ikke gratis, men alle pengene værd. Ca 1700 kr pr person, men så får du også champagne og højst sandsynlig ekstra vin uanset om det ramme glasset eller dugen.

Punk Royal: Dronningens Tværgade 10, Indre Kbh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *