Oberra ligger på Skjold Plads og lige ved siden af metroen. For den mindre geografikyndige læser, kan det oplyses at Skjolds Plads ligger på ydre Nørrebro. Det er et kvarter, der har været mest domineret af sharwarma og pizza, men nu altså også denne hyggelige restaurant, der er åbnet i efteråret 2022. Der er en længere fortælling bag navnet. Det er Arrebo, stavet bagfra. Arrebo er nemlig værtsparrets første restaurant, der også ligger på Nørrebro. Arrebo er også navnet på det værtshus i Ærøskøbing, som rummer minder for dem begge.
Det var en lang etymologisk fortælling om restauranten. Lad os komme til det egentlig interessante, nemlig maden. Vi havde bord kl 18.30 en tilfældig tirsdag sidst i oktober, og der var stuvende fuldt, så jeg gætter på at restauranten udfylder et Nørrebrosk behov for billigt og let tilgængeligt mad, der smager skønt. Det er for en stor del plantebaseret men også en del fisk finder vej til tallerkenen.
Vælg femretters menuen
Vi valgte alle tre menuen på 5 retter, der helt diktatorisk blev udvalgt af kokken. Der var ikke dessert blandt de 5 retter, så det kan tilkøbes, hvis man har en sød tand. Første ret lagde bunden, da store humpler af frisk, blødt og velduftende focaccia med oliedyppelse blev placeret på bordet. Derefter gik det i en ganske raskt tempo. Faktisk synes jeg, at serveringerne faldt lidt over sig selv i den hastighed, de blev bragt ind, og de tre glas vin kunne knap følge med.
Færøsk laks første vin
Anden servering var færøsk laks med grillet piment og syrnet fløde. Dejlig blød laks, der smagte skønt. Den blev serveret ”family style” på fælles tallerkener, men lidt sært, at det ikke kunne deles lige med de tre personer, vi var. Vi havde knap skyllet vores rosé vino frizzante ned. Den var helt sikkert både økologisk og lavet efter naturvinsprincipperne. Det var en fin terrassevin, men jeg ville til en hver tid foretrække en traditionel hvid bourgogne.
Tredje servering var stracciatella med endive, puffede vilde ris og lagret balsamico. De vilde ris smagte virkelig godt med den superbløde stracciatella, der gave den lidt grillet crunch.
Polenta Anden vin
Fjerde ret kom på stort set samme tid, men vi var rummelige nok til begge retter. Den bød på stegt polenta med grønkål som knas med en hård reven ost, som kunne være pecorino. Vinen skiftede til en økologisk Pepin fra Alsace, som igen var en frisk vin, men som desværre ikke gjorde det store indtryk på mig.
Maden var til gengæld super lækker. Vi manglede stadig den sidste ret, som var bagt helleflynder med kartofler, hollandaise og sprødt grønt. Den var perfekt tilberedt og lækkert med et større stykke fisk. Til dessert blev der bestilt nogle citrontærter. De kommer parvis, og kan med fordel deles, hvis man bare skal have en lille bid. De gled dog sjovt nok alle ned.
Tredie vin Citrontærter
Anbefaling
Overordnet vil jeg klart anbefale Oberra. Det går vel hurtigt og de havde også travlt med at vi skulle videre i teksten, men det er udelukkende fordi publikummet er stort og der skal rydde til de næste. Det er let og forårsagtigt mad på en kold oktoberdag og man går ikke derfra fuldstændig proppet men dejlig mæt. Prisen er mere end rimelig. 250 kr for de fem retter kan nok ikke gøres meget billigere. Vinmenuen vil jeg nok ikke investere i en anden gang, men jeg skal klart afsted igen, og hvis man befinder sig sulten på Nørrebro er det klart stedet at tage hen.