Ssam er koreansk mad, høj K-pop og neonskilte

Vi var søndag aften samlet tre veninder til noget tidlig aftensmad på Ssam. Vi er glade for asiatisk og tænkte, at det ville være tilpas uformelt og eksotisk. Vi fik mere end, hvad vi bad om på den front. Det var en veritabel K-pop koncert, og pop-rytmerne bragede ud af højttalerne. Vi var blevet bænket under en trappe, selvom der lod til at være andre borde frie. Vi havde dog lyst til lidt større armbevægelser og fik plads oppe på første sal. Det var lige under højttalerne, og man kunne nærmest føle rytmen i de indre organer. Helt sikkert var det i hvert fald, at man intet kunne høre af en evt. samtale.

Bevares, vi krydser af i boksen sidst i 40¨erne, men synes nu stadig, det var rasende højt. Vi luskede tilbage til vores oprindelige bord under trappen, da det engelsk-talende personale fastholdt, at det ikke lod sig gøre at skrue ned. Der var TV, billeder og neonlys overalt, der ledte tankerne hen på Koreansk popkultur.

Vi fik et par menukort udleveret. Hvis vi havde behov for kommunikation med serveringen kunne vi konstatere, at de ikke reagerede det mindste på et ”øhh undskyld”…øhh ”Can we order”. Nej, der er en sort boks på bordet med tre knapper, Her tilkalder du dig opmærksomhed ligesom i et fly. Jeg nævnte vist den der boks i slutningen af 40´erne, hvilket også gjorde det svært at tyde den lille skrift på den sorte box i mørket, men vi trykkede på noget, og de troppede op.

Bibimbab og Bulgogi

Vi skulle bare have et lille måltid, så to af os valgte en bulgogi og den sidste valgte en vegansk bibimbab  med tofu. Du kan vælge mellem den neutrale hvide og en mere spicy rød. Bulgogien var en marineret koreansk ribeye serveret under et væld af forårsløg og ærteskud på en halvkugle af ris. Hvis jeg skal være ærlig synes jeg faktisk det manglede noget smag. Jeg pøste en del chili sauce over retten.

Bulgogi
Bibimbab med tofu

Jeg havde den klare følelse af, at denne restaurant var designet til folk i det unge segment. Musikken var vanvitig høj, og jeg synes ærligt ikke madens smag kompenserede for de let umedgørlige tjenere og den høje musik. Da vi tog afsted var der kø ude på gaden, så jeg står muligvis alene med mine observationer. Man kan dog sige, at en hovedret og en øl med en side order kimchi stod i ca 200 kr. Det er jo til at komme over. Føler du dig K-Pop entusiatisk og bekender du dig til det yngre gerne asiatiske segment, så tag du endelig på Ssam, Hvis ikke, så tænker jeg du kan rode lidt videre på bloggen og lade dig inspirere, men Hanzo ville være et godt bud på et asiatisk alternativ på Vesterbro.

Ssam: Colbjørnsensgade 7, Kbh V

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *