CPH Light Festival – Det er en kold, men lys tid, vi lever i.

Børsen

Vi blev mødt med sætningen: ”Det er det mest kulturelle, jeg har været i måneder” fra én af de andre der stod og kiggede på lyset. Samlingspunktet var CPH Light festival. En masse forskellige lysinstallationer rundt omkring i indre København er blevet sat op og står og lyser i mørket fra d. 5/2 til 27/2. Der er lagt et program op på hjemmesiden med en tillempet version af København i form af et fortegnet kort, så det er næppe samme kort orienteringsløbere bruger, og vi missede nok et par af installationerne. De fleste installationer er dog sat op langs kanalen ved Gammel Strand og videre langs vandet ud mod Skuespilshuset og lette at finde.

Kold kunst

Det skal pointeres, at der har været minimum 5 frostgrader, og uniformen for de folk, der havde vovet sig ud i fredagstommegader kunne anes rundt i bybilledet. Kæmpe hoveder med huen trukket godt op omkranset af en pelsglorie, store vinterstøvler, strikkesokker, vanter og halstørklæder. Vi satte cyklerne ved Blox og begyndte at vandre langs vandet. Det var helt vildt at se, hvordan København tog sig ud en iskold fredag aften midt i Corona. Ganske få mennesker, næsten ingen biler og stilhed. Vi endte med at gå 9 km og halvvejs ved Nyhavn fristede Vaffelbageriet så meget, at vi måtte købe en kop kaffe. Det var det vilde fredagsliv.

Vi gik op gennem sorte, nedpakkede Nyhavn. Fra én af restauranterne lød der faktisk musik ud gennem ruderne. Vi tænkte, at det jo sådan set var fredag aften, og vi huskede sætningen ” dance like no one is watching” og fik os en svingom foran Nyhavn 27, så pelsen om huerne dirrede og kaffen skvulpede i papkopperne.

Bagom CPH Light Festival 2021

Lysfestivallen anbefales i høj grad. Lysene tændes kl 17 og slukkes ved 22 tiden. Vores tur rundt tog ca 3 timer med alle de stop, vi nu havde indlagt. Der er forslag til forskellige ture på hjemmesiden. Festivallen i sig selv inddrager både begyndere og etablerede kunstnere og har udover at fremvise selve kunstværkerne også til formål at sætte lys og fokus på nogle lidt hemmelige steder i København i form af torve, facader, pladser og andre kringelkroge. Der er endda tænkt bæredygtighed ind og strømmen til lysinstallationerne skulle angiveligt være grøn energi. Man kan opleve festivallen som feinschmecker og sikkert finde symbolik i alle mulige sager, men man kan også som os, bare opleve det for sin æstetik og hittepåsomhed.

Vi prøvede faktisk at forestille os, hvordan vores egen lysinstallation skulle være, hvis vi udstillede. Jeg tror det efter ret moden overvejelse endte med videokunst med elefanter og en stor fysisk installation med spejle. Jeg tror med fordel, vi kan bruge lidt mere tid på at udarbejde koncepterne, skulle vi blive indbudt til at udstille næste år. Det er jo nok ikke er overvejende sandsynligt. Nå men lav en kande kaffe og tag afsted og få en oplevelse i vinterkolde, corona-ramte København!

Én kommentar til “CPH Light Festival – Det er en kold, men lys tid, vi lever i.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *