Burger og Banko udspilles hver måned på Sult i Cinemateket

Sult er restauranten ved Cinemateket, og det drives af Meyer, Vi havde opsporet det månedlige Burger og Banko- arrangement. Af uransaglige årsager har jeg tilmeldt mig utallige bankoarrangementer på det sidste. Og det er lige spændende hver gang uanset om man kan vinde en pose mel, satinbetrukne bøjler, et gigantisk fødselsdagsflag, et opslået festivaltelt eller mod forventning decideret brugbare gaver som her.

Præmierne for to rækker

Tidligere bankospil har blandt andet været Drag banko i Absalon, som om sommeren udvides til kanalrundfart og kommende bankospil inkluderer portvinsbaren, som jeg vil skrive mere om, når vi når dertil. Meyers koncept dækker også over Spisehuset i Lyngby, hvor man dog satser på pizza som trækplaster i stedet for burger. Jeg synes nu allitterationen Burger og Banko kan noget.

Burger setuppet

Vi satte os til rette efter at have fyldt op på drikkevarer. To burgere med fritter og chili mayo blev leveret ved bordet med beskeden om, at det jo var fast food, så der skulle spises hurtigt. De kunne godt have smidt en stump tomat og noget salat ind.

Vores banko-vanvittige vært hed Thomas Vibe, og han var da lidt af en gummibold. Vi skulle igennem fem omgange og havde hver fem plader. Man skulle mene, der var en chance for at erhverve sig nogle præmier – mere om det senere.

Det skulle vise sig, at inden spændingen for alvor kunne gå i gang skulle der synges. Her må jeg sige vor kække bankovært havde sin opgave for sig. Med hiv og sving fik publikum lært den obligatoriske bankosang. Den rimede ikke fantastisk godt, og det er én af mine værdier i tilværelsen, tilgengæld var den dejlig kort.

Flækkede havlåger og snepersoner

Præmierne var hovedsageligt Meyers produkter, og de så lækre ud. Pladen fuld kunne dække over aftenbuffet, brunch eller en halv gris. Den ved jeg simpelthen ikke, hvad jeg ville stille op med, men det viste sig også at være et problem, jeg ikke skulle forholde mig til. I løbet af opråbningen skulle vi forholde os til lidt banko-termer som ”snepersoner”, ”rumpe”, ”støvler” og ”flækkede havelåger” – hhv 88, 3, 77 og 44. De sidste omgang blev blot råbt op med minimalt udtalte egentlig tal, men mere som en flækket havelåge og en svane – så måtte de små grå i gang og lede efter nr 42.

Det er ikke så kompliceret, som det lyder. Det er en rigtig hyggelig aften og for en gangs skyld gaver, man faktisk godt gider vinde. Du kan tilmelde dig her Burger & Banko i SULT (meyers.dk). Det koster 249 kr pr person og kan anbefales, selvom vi ikke vandt en dyt.

Én kommentar til “Burger og Banko udspilles hver måned på Sult i Cinemateket”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *