Ramen to Biiru på Valby Langgade lagde en mørk og stormfuld aften hus til vores fyldte maver. Jeg har før anmeldt Ramen to Biiru på Enghavevej, men fandt nu vejen til Valby Langgade. De røde lanterner viste os vejen ind til den lille mærkelige bestillingsmaskine, der også var opstillet her.
Ramen to Biiru havde et væld af japanske memorabilier. En kæmpe gul pikachu hilste på folk ud igennem vinduet. Indenfor døren havde Mikkeller opstillet de velkendte køleskabe med farvestrålende uigennemskuelige øl. En såkaldt iskold Mikkeller Classic blev valgt til at akkompagnere den brandvarme suppe. Den havde endda den udsøgte feature at blive serveret med et nedkølet glas fra fryseren. Det er noget andet end de steder, hvor glassene fås frisk fra opvaskeren, og din øl på rekordtid når små 28 tropiske grader.
Sur bjergsø
Sidst fik jeg en spicy goma og huske den som ret spicy, men varm og god. Den her gang faldt valget på Bjergsø Yuzu Ramen. Jeg ser ikke relationen til en Bjergsø, men yuzu, som er en japansk citrusfrugt, smagte klart igennem. Kyllingefonden spillede sammen med citrus og kombu, japansk tang. Den var toppet med to tynde skiver nakkekotelet og bambusskud. For at fejre det var mandag, gav vi den hele armen med edamamebønner, kimchi og karaage, dybstegt kylling. Bjergsøen fås også i en ”Angry Bjergsø”-version. Jeg går udfra vredesudbruddet for den stakkels ret hentyder til mængden af chili. Ægget er i det mindste smilende i modsætning til den angivligt vrede ret.
Bjergsø Ramen Karaage
Ramen to Biiru findes efterhånden flere steder i byen. Jeg føler det påkrævet, at man kommer lidt rundt, så snart må turen jo gå til Østerbro, Nørrebro eller Frederiksberg. Jeg tænker menu og koncept er ens, men der er mange slags, så afsti afsted!
Tusind tak!