Fællesspisning på højskolemaner hos Absalon Folkehus

fulde huse til fællesspisning

Absalon Folkehus på Sønder Boulevard er vrkelig et sted på Vesterbro, der summer af liv. I virkeligheden er det en gammel kirke, der er lavet om til kulturhus. Vi var der lidt før jul, men det er der stort set hver dag. Der foregår alverden, og vi havde denne dag bestilt billetter til ‘drag banko med veninderne‘. Hvis der er en mulighed for at få aftensmad en hverdag uden rent faktisk at skulle finde på, handle ind og rent faktisk begå denne ret, så er det med at springe til.

Jordbærmønster – one of a kind

Køkkenet i Absalon er aldeles ambitiøst. Vi kom ind en halv times tid før og fik en god plads. Man er bænket ved langborde. De er naturligvis malet i forskellige farver. Man må gøre op med sin OCD på forhånd for intet porcelæn passer sammen. Der er alt fra roser med guldkant til stentøj. Jeg vil tro vi var omkring 200 mennesker, måske endda flere, sådan en torsdag aften. Jeg tænker lidt et godt efterfølgende dragshow jo trækker folk af huse, så det er muligvis ikke helt så fyldt til hverdag.

Konceptet er enkelt. To personer fra hvert bord henter maden i køkkenet. En lille dans uden forudgående aftalt koreografi udføres til perfektion af de mange bordformænd, når de alle kommer tilbage med støbejernsgryder og spækbrætter. Ingen går sultne i seng.

Dagens ret

Menuen

Menuen denne aften var vegetarisk rød curry med vilde ris, brød, yoghurt dressing og en lille stærk og forræderisk fiskesaucedressing for de få tilbageværende, der endnu ikke er blevet veganere. Der er middag stort set hver dag, og det koster kun 50 kr. I weekenden taler vi tre retter, og der koster det 100 kr. Oprydningen sker ligeledes på højskolemaner. Det er ikke sidste gang, jeg prøver dette. Du kan dårligt lave maden til den pris selv. Tag derhen. Køb en billet inden.

Én kommentar til “Fællesspisning på højskolemaner hos Absalon Folkehus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *