Portvinsbanko på Kingosgade – Vi er alle vindere

Portvinsbaren på Kingosgade har efterhånden ligget der nogle år. Det glæder mig oprigtigt, at der er publikum til den, og at det går godt. Det er en superhyggelig bar, sjovt nok med portvin på menukortet. Hvis der gemmer sig en lille spillefugl i dig, så holder de jævnligt portvinsbanko. Baren er ikke kæmpestor, så det er med at bestille plads.

Jeg har lidt et soft spot for banko og har før beskrevet ‘burger og banko‘ samt det ret så guddommelige dragbanko til søs. Til portvinsbanko får du tre plader og et glas portvin til at komme i gang på. Derefter spilles der tre runder med de helt klassiske een række, to rækker og hele pladen fuld. Præmierne er hhv et glas portvin og derefter hele flasker og sidegevinster.

Der var banko-lingo lige fra begyndelsen. To snepersoner, en snotnæse, svaner og vores trofaste gamle Ole. Man skulle tro at vores held havde optimale vilkår i denne snævre kreds, men vi havde ikke indkalkuleret en dame i karryfarvet cardigan.

Det skulle vise sig, at denne karryfarvede fødselar var snydt ud af et lykkehjul og måtte vakle afsted med adskillige flasker, glas og sidegevinster. Vi endte dog med at vinde på en enkelt række og omstændighederne taget i betragtning var det vist en bedrift.

Portvinene

Vores portvin, som fulgte med pladerne, kunne ingen dog tage fra os. Vi kunne vælge mellem en rosé, en ruby og en tawny. Vi fik smagt dem alle, og min favorit landede på den 10 årige tawny, brunlig, ikke så sød og lagret på mindre fade.

Det koster ca 250 kr at være med til portvinsbanko. Jeg vil mene, at hvis den karryfarvede dame ikke deltager, vil du have optimale chancer for at vinde og dermed kunne sikre julens risalamande fine våde vilkår. Under alle omstændigheder kan jeg garantere en skøn og sjov aften. Prøv det!

Portvinsbaren: Kingosgade 4, Vesterbro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *