Bjørn og Delfino – comfort food i Sydhavnen

Bjørn og Delfino var egentlig ikke den restaurant, der skulle have været anmeldt her. Målet for vores aften var egentlig den libanesiske Sawiana lige ved siden af. De havde dog valgt at holde DJ aften for fuld udblæsning fra kl 18, og det var dem helt umuligt at skrue ned. ‘Det er jo DJ aften’ forlød det fra chefen himself. At vi udgjorde 3/5 af hele restaurants klientel var åbenbart ligegyldigt, så hurtigt bestemte vi os for at forlade de to resterende gæster og overlod dem til insisterende libanesiske danserytmer. Intet ondt ord om rytmerne, men beskrivelsen ‘malplaceret’ er ikke helt ved siden af. Ja I skal jo så ikke komme igen de næste tre fredage lød afskedssaluten til os. Det skal de ikke bekymre sig om. Måske en mindre festlig tirsdag…

Bjørn og Delfino

Vi søgte tilflugt hos Bjørn og Delfino ved siden af. I lyden til afdæmpet jazz og med deres signaturcocktail i hånden smeltede man lidt mere ned i sædet. Cocktailen bestod af aperol , citron og gin og smagte dejligt fredagsagtig.

Delfino drink

Vi skulle nu forholde os til to menuer – Bjørn eller Delfino menuen. Delfino går full monty in på dele konceptet og ingen dessert, mens Bjørn menuen lod hver gæst bestemme deres egen hovedret. Vi landede på to Bjørne-menuer og en ekstra hovedret til tre personer.

Der var verdens største oliven, sprødt maltbrød og foccacia, som for egen hånd blev druknet i saltet olivenolie. Første ret var bagt græskar og ceviche. Græskaret var krydderet med varme krydderier, som gav i modsætning til den sommerfriske cocktail gav noter af jul. Var det mon kanel? Cevichen var frisk og i rigelige mængder. Den lå i en citrus-kokossauce og dækket med puff-majs. Virkelig lækker og de to retter var fint til os alle tre.

Ceviche

Hovedretter

Vores kulinariske veje skiltes, da vi hver blev udstyret med vores egen hovedret. To af os gik helt ned ad comfort-simre-food vejen, og den sidste valgte en stegt makrel i en hvid sauce, som vi først antog for at være en del af tallerkenen. Der var inkluderet en side order, og vi valgte dels salat og aubergine. Det var en rig mundfuld af simret, indkogt tomat med umamien oppe på den høje klinge, da jeg tog en bid af min osso buco. Virkelig lækkert og med syndig marv og gremolata.

Cocktailen rakte jo ingenlunde gennem et helt måltid og en nebbiolo d´Alba fik lov at gøre osso buco´en følge. Nu var jeg som sådan mæt og tilfreds, men resten af selskabet fik en creme brulee. Den smagte øjensynligt godt, men konsistensen var flydende og dermed kunne sukkerlaget ikke blive sprødt, men mere chewy karamel-agtig.

Desserten

Vi var glade, da vi tog afsted. Det var en usædvanlig behagelig betjening og ca 560 kr pr mand. Bjørn menuen står til 425 kr pr person, men man kan dele eller supplere. Vi forlod stedet efter en dejlig aften ret faktisk med mulighed for at tale sammen. Restauranten ved siden af lod ikke til at have trukket flere folk til, da vi hentede vores cykler. Jeg tror ikke, at en DJ er svaret på alt. Men spis endelig hos Bjørn og Delfino

Bjørn og Delfino: Christian Langes Pl. 3, 2450 København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *