Odette er Norlysts nyfødte lillesøster i indre by

Odette er det nyeste skud på stammen i Norlyst gruppen. De større brødre er Theo, Gemini, Norlyst og Lille Norlyst. Straks da vi kom, blev deres service-mindethed sat på prøve. Vi var nemlig en halv time for tidlig på den, men vi blev taget hjerteligt imod uanset. Efter en hel arbejdsdag med valg stod vi overfor endnu flere valg: 7 retters tasting menu eller a la carte. Det synes som et første verdens problem, men vi tog modigt a la carte beslutningen.

De gjorde meget ud af at fortælle på menukortet, at alle retter kunne serveres vegetarisk. Det tog lidt tid før, vi fik os sporet ind på, at det rent faktisk bare betyder, at kødet ikke serveres. Retten forbliver den samme, bare uden kød. Her ville en lidt kreativ løsning være på sin plads. Nu er jeg ikke køkkenchef, men en stegt svamp, en marineret squash eller bagt aubergine kunne vel i flere af tilfældene udgøre køderstatningen, så man ikke bare betaler det samme for mindre.

De første to retter var dog fra naturens og kokkens hånd vegetarisk fraregnet det sprøde kyllingeskind. Friskost med jordskok og hvidløgsolie med kyllingeskind. En lækker ret, der havde alle de rette forskellige teksturer. Ølandshvedebrødet med hvidløg og timian må du ikke snyde dig selv for, og sørg for max at dele det i to – for ikke stykke er aldrig nok, som en kær gammel isreklame engang proklamerede.

Ikke overraskende kastede jeg mig over tartaren fra Skovstrupgård med romanesco sauce og sprød kartoffelchip. Heldigvis blev min klimabrøde kompenseret af de andre, der spiste mandelcreme med gule beder, Tartaren var skøn og kombinationen med den spicy sauce fantastisk. Bederne lod til at smage godt, men jeg skal lade det være usagt.

Gnocci med oksehaler

Sidste ret for mit vedkommende var gnocci med oksehale med morkler og parmesan. Gnoccien og jeg har haft en anstrengt affære hele vores levetid, men de blev her dækket af lækker sauce, møre oksehaler og skønne morkler, så vi tolererede hinanden i stille accept. Sidste ret var en blodappelsin-sorbet med pisket pannacota og ristede mandler. De to andre så ud til, at det var en lidt større kærlighedsaffære end mellem mig og gnocci.

Odette ligger i midten af København overfor comedy zoo, så der er lagt i kakkelovnen til en god aften med eller uden kød. Lad mig minde om, at vin er et vegetarisk valg, Hele herligheden kostede 1350 kr for tre personer, så det er et godt gedigent måltid til prisen.

Odette: Kompagnistræde 18

Én kommentar til “Odette er Norlysts nyfødte lillesøster i indre by”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *