Jeg mødes for sjældent med en skøn veninde, og vores kreativitet er ikke stor i den forbindelse. Vi mødes stort set altid på Un Mercato ved Torvehallerne. Ja vi har da også spist to andre steder i torvehallerne, men vi bevæger os stort set aldrig udenfor Israels Plads. Det er trygt og godt, men denne gang kiggede vi på hinanden og konstaterede “Næste gang skal vi altså prøve noget nyt”.
Det er som sådan ikke Un Mercatos skyld, men et så familiært forhold til det ikke skiftende menukort kan næsten ikke bære det langdistanceforhold, vi har fået opbygget til stedet. Men nu sad vi der og blev konfronteret med, at vi kunne bestille via en app, der skulle downloades. Nu må jeg sige een gang for alle, at den trends må ophøre. Det kan være den blev startet i coronaens navn, men det er tid til at stoppe og få personlig service. Vi fik dog lov at kigge på et rigtigt menukort og bestille i baren.
Caprese og tunmousse
Vores valg faldt på en vegetarisk pastaret – cremet risoni, en vitello tonnato og to gange caprese. Pastaretten stod min veninde for, og den så ud til at glide ned. Jeg gik ombord i min kalvesteg med tun. Normalt er tunsaucen mere flydende i denne ret, men her var det en reel tunmousse. Mit bud er, at den var baseret på smør. Smagen som sådan fin, men det blev en tung sag, og jeg måtte skubbe det meste til side
Vegatar pastaret – cremet risoni Caprese
Capresen var lækker og vinegretten også fint afstemt, omend lidt til den olierede side. Det ville også være fint nok, men brødet var også ristet med smør, og det blev alt i alt en meget fedtet oplevelse. Aftenen var hyggelig, men nu må vi søge nye kulinariske græsgange.
Det gode råd fra mig til Un Mercato
Mit råd til Un Mercato er at droppe den håbløse og irriterende app, man skal downloade. 40 kr for en dl café latte efter maden er insane og burde foranledige, man kunne tage en valgfri potteplante med hjem. Skær ned på olien og fedtet i det hele taget. Guderne skal vide, jeg ikke er fedtforskrækket, men det blev for meget. Jeg sender gerne opskriften på et virkelig godt nybagt surdejsbrød. Det kunne løfte måltidet betragteligt.
Verdens dyreste kop kaffe menukort