Vores vej til Toto vin- og spisebar startede egentlig i Guzen en kold og våd onsdag aften i begyndelsen af januar. Efter sved i saunaen og tænders gnidsel i det kolde vand skulle vi have lidt i maven. Når man står på Dragør Fort en sådan aften og studerer google maps for gode restauranter, kan man godt blive ramt af en fordom eller to om de kulinariske steder, der er åbent på Sydamager. Mange havde et efterhængt ‘Pizza og grill’ eller ‘bistro’. Det er ikke den slags Bistro, som Michelin ynder at skrive om i Paris. En del steder havde også bare lukket fremtil forårets komme.
Pludselig lyser min veninde op. Hun genkender navnet på et sted, der hedder Toto vin- og spisebar. Lykkelige er vi, da vi efter en utrolig mørk tur lander på et oplyst Amagerbrogade. Vi skynder os at bestille, hvad tjeneren kalder en perfekt bestilling. Det viser sig at være sandt. Vi har øjnene på snack og småretter, som det giver 100% mening at bestille en masse af og dele. Du skal dog finde menukortet på din egen telefon, så sørg for at medbringe sådan en.
Småretter og snacks på Toto
Vi bestemte os for fem retter i alt til deling og fik brød til. Vi fik først en kyllingelevermousse. Den var overtrukket med solbærgelé og pyntet med en gammel og glemt klassiker, nemlig rysteribs. Blød, cremet og helt perfekt at starte på. Derefter kastede vi os hver over en knasende kroket af braiseret gris med chili mayo. En spicy og crunchy haps. Dem kunne man godt spise flere af, men ak, der var kun een til hver.
Småretterne kom i en lind strøm. Først albondigas med sauce bravas og saltede mandler. Det særlige ved disse var at de var lavet af oksehjerte. Det var så fuldt af smag, at jeg sandt at sige ikke lige kunne anatomisk placere kødet, men bestil bare dem, selvom du tænker, du ikke er den store indmads-connaisseur.
Albondigas Blomkål i fuld og blurry foto fart stegt i smør
Vi spiser da grønt
Vi er ikke barbarer og spiser da bestemt grønt til vores aftensmad. Et smørstegt blomkål med vintertrøffel udgjorde den vegetariske del. Trøffel er vel strengt taget også en grøntsag?! Det var en vellykket måde at lave blomkål på, og jeg sendte tanker til de mange udkogte nøgne buketter til alverdens forsamlingshusfester.
Sidste ret var la piece de la resistance, hovedattraktionen for os måske faktisk. En krabbe samosa. Varm, crunchy skal med krabbesalat og rogn pyntet med noget ærteskud og chili. Den sender jeg altså bud efter, næste gang jeg støder på Wolt ude på Vesterbrogade.
Stedet er altså en perle, og det ligger i et sted af byen, jeg normalt aldrig kommer. Det er såmænd et hyggeligt område, jeg har bare aldrig nogle ærinder på det sydlige Amager. Det burde man få, og så skulle man tage ind på Toto og få sig en krabbe snack, et glas sancerre og lidt kyllingelevermousse. Du kunne jo bagefter nappe en gus. Det bliver den perfekte dag. jeg lover det. Tag derhen.
Én kommentar til “Toto vin- og spisebar – ja bare spis, drik og vær glad.”