Guzen ved Dragør fort. The place of Fire and ice

Jeg havde tidligere på måneden hørt om Guzen på Dragør fort fra nogle venner. Jeg havde her mellem jul og nytår bestemt mig for, at det skulle være nu. Det er et lille hus på en trætømmerflåde med saunagus i Dragør. Jeg fik en bekræftelsesmail om, at møde op omklædt. Jeg tænkte, at omklædt er badedragt, og nu var der 4 grader og tåge. Tilgengæld havde jeg heller ikke mulighed for at skifte til badedragt inden. Hva gør man så? Well i ly af tågen og Dragør fort, der ikke er den store publikumsmagnet en aften i december, skiftede jeg til badedragt på parkeringspladsen. Selv synes jeg det var diskret. Hundelufteren der sneg sig ind på mig med bar popo, har muligvis haft en anden opfattelse.

Her klæder du IKKE om

Jeg fulgte snedigt efter andre mennesker i badekåbe og fandt stedet. Jeg kan fortælle at det ER muligt at klæde om indenfor. Omend ikke vanvittig privat, men det kan man jo heller ikke sige om parkeringspladsen. Jeg mødtes med en masse nye mennesker, og det gode ved at være alene afsted, er at man altid kommer til at snakke med folk. Der opstod hurtigt et lettere eller lad os sige stærkt og venligt gruppepres omkring at skulle i det iskolde vand.

Vi blev præsenteret for reglerne og forløbet. 4 gange gus med 4 mellemliggende havdyp. Der blev skrevet, hvilke essentielle olier, der blev benyttet, så vi kunne forberede os. Måske særligt mentolen krævede til tilvænning. Den klarede i hvert fald luftvejene.

Første kolde afvaskning i Guzen

Ved første gus i var jeg stadig forfrossen efter min parkeringsomklædning. Jeg følte mig som en iskold cola, hvor dråberne kondenserede sig og begyndte at løbe ned. I saunaen tales der ikke, men der må gerne åndes. Det var der i sandhed nogen, der benyttede sig af. men okay, ‘fokus på åndedræt’, blev der sagt af gus mesteren, og jeg prøvede at fokusere, mens varmen blev slynget i hovedet af mig af håndklædet. Det er mit favorittidspunkt. Lige der hvor en duftende strøm af glohed varme omgiver en og nærmest giver een et velduftende varmt knus.

Duftende luftknus til trods måtte vi jo i vandet mellem hver gang. Jeg havde faktisk fået opbygget mit eget lille heppekor på dette tidspunkt og formåede at komme i alle 4 gange med opmuntrende bemærkninger. Måske jeg faktisk ER vinterbader, når det kommer til stykket.

Det er ikke sidste gang jeg skal i Guzen. Det koster kun 100 kr,, og det er hver en krone værd. Man bestiller bare på hjemmesiden. Der er et stykke vej til Dragør, men kører gerne vejen. De serverer snacks, vand, frugt og andet godt. Det er virkelig selvforkælelse, der vil noget. Prøv det!!

Rødmosset og pjusket, men med en meget sund fornemmelse i kroppen

3 kommentarer til “Guzen ved Dragør fort. The place of Fire and ice”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *