Slap af på Sun Siyam Ulhoveli på Maldiverne


Efter en tur på 10 dage rundt på Sri Lanka fløj vi til Maldiverne. Læs mere on Sri Lanka her. Det er en perfekt og gennemprøvet komination. Vi have booket Sun Siyam Ulhoveli Star Beach & Spa Resort. Efter en tur i bil, fly og speedbåd fra Columbo ankom vi til vores lille magiske hytte på stranden. Det er en lille bitte ø med strand til alle sider. Her skulle vi være i 5 dage. Det var svært at være utilfreds med.

Vi havde all inclusive, men blev dog hurtigt klar over at nogle var mere inclusive end andre. Vi var desværre på fattigrøvslisten og kunne kun vælge ud af et begrænset udvalg. Heineken, OK, Carlsberg, desværre den kostede 70 kr, så det var med at se sig for inden man, som urutineret all inclusiver gik ombord i de de gratis glæder.

Haj og morgenmad


Morgenmaden fra den enorme buffet blev indtaget med udsigt til blåt uendeligt vand.
Der svømmede lige en haj på lidt over en halv meter forbi morgenbordet. Vi påmønstrede snart båden ud for at se hvalhajer. Efter halvanden time hoppede vi kaotisk i havet med 150 andre folk fra andre både. Det blev til scener fra Titanics forlis, hvor man følte lidt survival of the fittest og usikkerhed på om bådene kom tilbage efter en var i spil. Hvalhajen svømmede måske 15 m nede og på overfladen gik vores fødder som piskeris for at følge med dyret. Men vi så det!!!


Mine forestillinger om en stor haj bag blåt ocean kun med mig som følgesvend
muligheden for helt perfekte billeder blev lidt afløst af lysten til ikke at drukne. Jeg er ret sikker på den blå planet ikke ringer efter en kopi af optagelserne. Den var ca 5-6 m lang og med noget hvidt på halen, så man kunne fint spotte den.

Vi gjorde holdt på en øde ø og spiste medbragt frokost. Det var nærmest lidt paradisagtigt. Efter frokost og hyggebadning gik jagten på dyret ind igen, og denne gang var vi helt alene om det. Da vi endelig spottede én råbte kaptajnen kommandoen: Everybody jump! Vi kastede os hovedkulds ud og denne hvalhaj var større, tættere på og med tydelige markeringer. Fuldstændig magisk at svømme lige over den og iagttage dette kæmpedyr.

Haj til morgenmaden

Vi havde et hus-rev lige ved resortet, og det var lidt som at svømme i et akvarium selvom det bare er med snorkel og ikke med flaske. Det gik stejlt ned 10-20 m udenfor badebroen, og der svømmede lystigt 2 m store sorttippede revhajer rundt. Vi brugte også en del tid med en skildpadde, der jf maldivisk skik og brug ikke havde travlt. Den guffede lidt vegetation, kom op efter luft og ned igen og spiste videre. Lidt som os: svømme, drikke, spise og trække vejret er hvad, man mønstrede på en dag.

Snorkling fra båd

Efter frokosten tog vi en kajaktur ud fra øen. En rigtig øko kajak, da vi fandt to plastflasker, en pose og en flamingokasse. Ellers var der faktisk utrolig rent, men hele øen er jo også eet stort resort. Vi tog en udflugt ud med en båd og snorklede denne fomiddag. Så tre skildpadder og den eneste video, der blev god, tog guiden for mig. Men vi så en masse fisk og desværre en masse semi-døde koraller. Men man hælder vel ikke ustraffet 24 amatør-snorklere ud i nærheden af koraller.

Eftermiddagen gik ved pool nr 2. En infinity pool, hvor strandkanten startede en meter længere ude. Vandet var kropstemperatur, og mens man lå på solsengen, fik man associationer til at ligge under en buffetlampe og stege, som en dybstegt reje på en kinagrill. Følelsen, når aftenbadets kolde stråler rammer den meget solvarme hud, var ubeskrivelig. Saltvand og solcreme vasket væk. og man vidste, man havde 5 vidunderlige minutter, til man atter begyndte at svede ubønhørligt. Flere dage med så at sige en vis legemsdel i vandskorpen havde efterladt en meget markeret linien mellem det der var under bikini, og det der lå frit fremme i bølgetoppen. Faktisk lignede mine baller det grønlandske flag.

Vi spiste på en ‘fin’ restaurant på resortet. Det var en stor succes, og som alle andre fattiglemmer indledte vi måltidet med at bekræfte, om det var ‘all inclusive?’ En smuk smuk solnedgang og om aftenen var der lys på kajen, og to kæmpe djævlerokker spiste, mens de dansede rundt nede i vandet under os.

Djævlerokke


Dagene begyndte at flyde lidt sammen. Først morgenmad, hvor der altid lige svømmer en haj forbi bordet, så snorkle, ligge lidt i vandet og så snorkle lidt igen. Så frokost og minsandten lidt liggestol ved poolen og en before-dinner drink på altanen til det atter er tid til solnedgang. Der var i sandhed skønt, men jeg kunne også ærligt mærke rastløsheden. Det lå jeg og tækte over, mens jeg kiggede i den ‘all inclusive’ del af minibaren og atter fravalgte den halve rulle pringles til 62kr!

Bytur i Male


Den sidste dag paradis. Vi morgensnorklede og fik lidt complimentary massage, poolede og ventede kl blev 17, da vi skulle afsted. Da vi nåede lufthavnen blev vi antastet af en
guide, der først virkede uofficiel, men muligvis alligevel havde noget samarbejde med hotellet…men i hvert fald kunne vi nå en bytur rundt i hovedstaden, Male. Det lød jo federe end at vente tre-fire timer i en lufthavn, og vi havde indtil videre ikke set skyggen af originalt lokalt liv. Jojo bare giv ham her jeres kufferter og op i færgen og afsted. Værdierne i min kuffert udgjorde på daværende tidspunkt 18 kilo svedigt vasketøj og en magnet formet som en kirurgfisk, så jeg tænkte at det var sikkert nok.

Det var først efter, vi sad om bord på færgen på vej væk fra lufthavnen, at tanken lige slog ned, at man muligvis lige skulle gennemkigge sin kuffert, hvis man nogensinde så den igen. Sri Lanka har dødsstraf for narko-smugling, og jeg havde egentlig ikke lyst til at indgå i en tvivlsom international udleveringsaftale, men under alle omstændigheder så vi lidt på hovedstaden.


Meget muslimsk og gav virkelig indtrykket af, at man jo vitterligt lever i en kulisse ude på resorterne. Funfacts om Maldiverne: højeste punkt 1,5 m. 400.000 indbyggere. 250.000 bor i Male, hvor der er huse fra kyst til kyst og siden der ikke er mere plads bygger man nu en ny ø! Vi kom helskindede og narkofri tilbage til Danmark. En helt fantastisk tur, som i høj grad anbefales. Vi var med profilrejser, som også havde booket turen til Sri Lanka for os. Resortet var rigtig fint, og jeg ved ikke hvad det koster, at have den fulde all inclusive, men den skrabede version var helt fint. INTET er billigt på Maldiverne, hvis du går udover din eksisterende pakke, så vogt dig.

Én kommentar til “Slap af på Sun Siyam Ulhoveli på Maldiverne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *