Skagen Fiskerestaurant – Fisk på Esplanaden

Dining week uge 42 er atter igang. Jeg ved ærligt ikke, hvor mange gange, det efterhånden er om året, men i hvert fald også i vinterferien. Vi prøvede Skagen Fiskerestaurant Esplanaden paradoksalt nok med addresse på Bredgade. Jeg kan fra erfaring sige, at man lige skal holde øje med, om det er på toppen af Illum eller i Bredgade, man har reserveret bord.

Konceptet er 250 kr, og så får du tre retter! Der er kæmpe forskel på, hvordan de forskellige restauranter tolker dining week. Nogle steder er det fuldstændig perfekt. Portionerne og anretningerne er som enhver anden dag, og hvor man føler, man får noget for pengene. Andre steder er følelsen mere affodring og et mikroskopisk stykke kød, du først finder, når du løfter salatbladet.

De tre små forretter

Skagen Fiskerestaurant har nok placeret sig selv lidt i midten af de to yderpunkter. Et 8-tal på den skala, der tilhørte min generation, for den noget gennemsnitlige præstation. Vi startede vores maritime vej med tre forskellige elementer i forretten. En lille nugget af havtaske, to blinis med røget laks og lidt skagenskinke. Altsammen fint og velsmagende. Ikke noget at klage over men en ret, der er glemt, når man træder ud af døren.

Kulmule med muslingesauce og kartoffel rustique

Fisk i muslingesauce

Hovedretten var stegt kulmule på bolsjebeder og svampe med nogle utrolig rustikke kartofler og en muslingesauce. Et kæmpe stykke fisk, det var rigtig lækkert. Tilbehøret var mere undervældende. Altså der er ikke noget i vejen med en kogt uskrællet kartoffel, men det formår mit eget køkken trods alt selv at frembringe – selv på de lidt uskarpe dage . Det samme gælder en stegt champignon, som ofte findes i min ‘tøm køleskabet’-ret. Når man er ude, gør det ikke noget, der er kræset lidt om det.

Igen smagte det fint, men konfettien regnede ikke mentalt udover bordet sammenholdt med eksempelvis mefisto, hvor vi spiste i søndags i Århus. Igen er jeg udfordret på, at dessert åbenbart altid skal være en del af en tre retters menu. Jeg synes faktisk to forretter og en hovedret ville være optimalt. eller endnu mere optimalt en forret, en hovedret og mere vin. Anyway var det citrontærte og is på noget knas. Jeg er den forkerte til at dømme, men det var hvinende sødt, så det føltes stærkt på min tunge. Min cola virkede nærmest fersk i forhold til. Alt i alt var det hele fint nok, ingen klagepunkter her. Men almindeligt er nok ordet, og man fik hvad man betalte for.

Én kommentar til “Skagen Fiskerestaurant – Fisk på Esplanaden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *