World AIDS dag med orgel og fisketapas

Trinitatis kirken

Vi brugte en utrolig regnvåd onsdag til julekoncert i Trinitatis- kirken i anledning af World AIDS dag med efterfølgende tur på Skagen Fiskerestaurant. Den smukkeste kirke og fin koncert i små fordøjelige bidder med små fælles salmer, hvor organisten gav den lidt at leve af. Vi havde dog intet hørt før preluden, da han virkelig gav den gas. Vi kom til at tænke på en blanding af både de 7 små dværges orgel performance i Disneys juleshow og Simpsons “Garden of Eden”, hvor organistens hår stritter mere og mere, sveden drypper, og hun til sidst falder om af udmattelse. Det er ikke en triviel ting at mestre et orgel. Det er en tilbagevendende begivenhed hvert år 1/12 og anbefales klart.

Illum Rooftop og Skagen Fiskerestaurant

Fuld af ånd havde vi brug for at blive tanket op i en mere verdslig henseende – aftensmad. Det regnede verdens vådeste regndråber og vi søgte i ly på Illum rooftop i Skagen Fiskerestaurant. Den var fint besøgt og faktisk overraskende mange, der sad udenfor på terrassen i vinterblæsten. Det var lidt svært at skabe kontakt med en tjener, endsige først at finde en tjener, men da det først var gået i orden, var der et rigtig fint menukort.

Vi indsnævrede feltet til en stegt rødspætte og en fisketapas. Jeg kunne forstå på min ven, at fisken var perfekt stegt, og at han ikke gik ned på grillet citron. Jeg fik en kæmpe tallerken ind med blinis, jomfruhummer, nuggets, olien til en mellemstor familie, skagenskinke og pil selv rejer. Det lyder altid ganske romantisk, men ærligt foretrækker jeg pre-pillede rejer. Alternativt skal de følges af et mindre brusebad.

Denne regnvåde onsdag blev skyllet ned af en delt flaske Sauvignon Blanc fra Loire, og det er den perfekte afslutning på midten af ugen. Regningen blev 400 kr pr person inkl vin, og der var faktisk ikke så ringe endda. Skagen Fiskerestaurant anbefales til en god hverdagsmiddag eller et kærkomment break fra Strøgets julehandel i lighed med søster restauranten på Esplanaden. Hvis du skal lave noget særligt ud af det, så kan du jo evt vælge La Rocca istedet.

Én kommentar til “World AIDS dag med orgel og fisketapas”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *