Lumagica Winter Wonder Christmas Land i Ringsted vol. 2

Det er jo blevet lidt af en tradition at tage til lysfestival i Ringsted op til jul. Vi havde også sidste år taget turen og spurgte i en glöggbod, om det var en tradition at afholde jule-lysfestival på pladsen. Det blev bekræftet, men i samme åndedrag sagde de optimistisk og ambitiøst, at det jo faktisk kun var første år. Du kan læse mere om sidste år her.

Det kan godt være corona er i fremmarch, men arrangementet var heldigvis meget mere åbent i år. Faktisk var vi så heldige, at have fået den første sne, og den blev i modsætning til Vesterbrogade liggende i Ringsted og med minus grader tog det sig vældig fint ud på juletræer med lys. Allerede på vej i bilen erklærede jeg, at dette blev julen uden den store julestemning fra min side. Det er jo ikke ligefrem i arrangementets ånd – og jeg skal da også love for den fik for fulde gardiner i juleåndens tjeneste.

En gåtur rundt på området er 1,3 km, men det tager måske en times tid at komme rundt. Man kan godt komme til at tage mange billeder, så det er noget med vanter af og på, mens der knipses løs. Man kommer forbi slikskoven, et utal af dyr, snefnug, juletræer, oplyste træer i alle farver og højttalere med julesange. Unægteligt et ekstra drys af jul i form af sneen.

Til sidst kommer man frem til vandingshullet. Et kæmpetelt med mad og musik – og ikke mindst varm lumumba med rom. Sidste år gik vi for lud og koldt vejr grundet coronaen, men i år var der anderledes, dog stadig iskolde, boller på suppen. En musiker underholdte og indkasserede begejstrede men mumlende klap af vantehænder mod hinanden.

Sådan får du fat i en billet til de lysende haller

Det er virkelig en fin tur, som jeg tænker, vi skal igen næste år. Jeg kan kun anbefale at købe billetter til hele familien. Du køber her, og det koster 165 kr for voksne og 75 for børn over 2 år. Der er åbent fra kl 16 til kl 21/22, og det er virkelig en køretur værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *