Skønne Remouladen på havnen i Vejle – Tag derhen!

Vi skulle egentlig bare have noget at spise, men en turbulent weekend gav os alligevel lyst til en smule forkælelse. Restauranten hedder Remouladen, og ærligt synes jeg ikke navnet passer til den flotte hyggelige restaurant, vi trådte ind i. Der er en fantastisk udsigt til lystbådehavnen, byggeriet Bølgen og Vejlefjordbroen.

Vi valgte henholdsvis muslinger i hvidvinssauce og Remouladens svampetoast med trøffel til forret. Jeg vil uhæmmet og usponsoreret bruge det næste afsnit på at lovprise denne svampe-toast. Den var en umamibombe med bl.a. østershatte og karl johan svampe i stuvningen. Ovenpå var der syrligt smagende syltede bøgehatte, der skar gennem den fede stuvning. Som man sad og beundrede dette lille tårn toppet med parmesan, kom tjeneren og dækkede hele herligheden i friskrevet trøffel. En lille bid svampetoast og en lille mundfuld Chianti Classico kan kun sidestilles med den fryd, nogle kan føle ved en sharwarma med chili og kold cola d 1. januar.

Remouladens svampetoast med trøffel og parmesan

Min medspiser sad og slubrede i en tallerken muslinger, mens vi dyppede det varme surdejsbrød i tilrådeværende dyppelse. De blev serveret med en utrolig tynd suppe – ved nærmere eftersyn en skylleskål. Vores tallerkener var spejlblanke, da vores virkelig behagelige tjener ryddede forretterne af bordet.

Det glade muslingeliv og den økologiske ko på Remouladen

Vi valgte begge rørt tartar til hovedret. Den var rørt med en dejlig krydret emulsion, og til sidst stod det klart, at maven ikke rummede mere umami smag. Solen var gået ned over lystbådehavnen, chiantien var drukket og det sidste stykke surdejsbrød lå forladt tilbage på bordet, da vi også måtte videre.

Restauranten er simpelthen et skønt beliggende sted med vanvittig velsmagende mad. Betjeningen var indlevende uden at være prætentiøse. Der var virkelig fokus på velsmag og råvarer. Jeg kan læse mig til, at økologi og dyrevelfærd også er i højsædet. Jeg er sikker på alle muslinger havde levet det glade muslingeliv, og koen har hoppet og danset på øko-dag. Jeg kan kun anbefale du tager på Remouladen på havnen i Vejle. Skynd dig nu – tag derhen!

Én kommentar til “Skønne Remouladen på havnen i Vejle – Tag derhen!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *