Restaurant Vago – Intense smage på Istedgade

I den ende af Istedgade, der tidligere har været til den mere suspekte side, men hvor en andelslejlighed nu koster din førstefødte, ligger en ny fin restaurant, der hedder Vago. Den ligger i Axel Hotel. Vi var der for at fortære deres 6 retters menu og drikke noget vin. Det var jo fredag.

Vi forstod hurtigt, at køkkenet gik ud på bæredygtighed og lokale råvarer, da vi blev gjort bekendt med, at det ikke var muligt at opdrive en lokal torsk, men i stedet måtte spise en kuller, øjensynligt lokalkendt og fra området. Det eneste ikke lokale var tjenerne, der alle talte engelsk med en utrolig hurtig og individuel dialekt, mens de udpegede de forskellige ingredienser med lillefingeren.

6 retters menu

Vi startede med en halv muffin med græskar og krydret smør. En lille hapser til at komme i gang på. Smagte godt, men smørret gav os en forsmag på, at man ikke går ned på smag i denne restaurant. Det var godt krydret. Med vindens hast blev tallerkenerne fjernet og en ny tjener dukkede op med en ny ret. Her skulle vi smage et firkantet stykke sammensat af kartoffel, kyllingelevermousse  karamel og hasselnød i en lys sauce med urteolie. Man kunne tydeligt smage alle elementerne.

Næste ret var en jomfruhummer i en dumpling. Det var omgivet af den kraftigste sauce, jeg længe har smagt. Den var kogt så meget ind, at den desværre blev utrolig salt, gav en sund og naturlig tørst og nærmest kunne betegnes en essens. Jomfruhummeren i dumplingen var superlækker, men kunne kun brug en lille del af dippen, for ikke at blive overdøvet.

Svampen fra Nordvest

Næste ret blev igen ultralokal. I et kælderværelse i Nordvest dyrker man ”blue oyster mushrooms”. Den havde fundet vej til bordet på Vesterbro og blev pakket ind i syltede salatblade og strimler af kartoffelpure. Ingen sauce til denne, men det fik vi til vores røgede and i efterfølgende ret. Igen utrolig kraftig sauce, men en noget mere modstandsdygtig modstander end den sarte jomfruhummer. Nu blev det tid til vores lokale kuller, lækkert stykke fisk i en lille, overraskende nok, kraftig sauce.

Næste ret blev igen ultralokal. I et kælderværelse i Nordvest dyrker man ”blue oyster mushrooms”. Den havde fundet vej til bordet på Vesterbro og blev pakket ind i syltede salatblade og strimler af kartoffelpure. Ingen sauce til denne, men det fik vi til vores røgede and med græskarpuré i efterfølgende ret. Igen utrolig kraftig sauce, men en noget mere modstandsdygtig modstander end den sarte jomfruhummer. Nu blev det tid til vores lokalkendte kuller, lækkert stykke fisk i en lille, overraskende nok, kraftig sauce.

Dessert på Vago

Desserten var en krans af kærnemælksbudding med varm æblesauce i midten. En utrolig let og lækker dessert, der ikke fyldte det store, og som ikke var overdrevet sød. Det var en dejlig afslutning. Alt i alt en rigtig fin middag, men som stak noget i alle mulige retninger. De er ikke bange for smage og indkogning af fond, men spændende at inkorporere svampevækst fra en kælder i Nordvest. Menuen på Vago koster 595 kr. Ærligt, er det lige til den pebrede side, men det er i hvert fald et anderledes køkken, end man så tit støder på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *