Egentlig var vejret godt, men efterårets rusk lurer lige om hjørnet, og de visne blade fyger allerede lidt omkring fødderne. Dog er det stadig ok at sidde og spise udenfor, når det drejer sig om en kæmpe skål varm ramen på Ramen to Biiru ved Enghave Plads. Den ligger efterhånden mange steder rundt i byen. Ved sen frokosttid kom jeg fordi, og det faldt mig pludseligt uimodståligt at droppe ind.
Menukortet på Ramen to Biiru
Der er en menukort, som du skal kigge på hurtigt, for du fylder hele indgangen imens. Når du hurtigt og og under selvpålagt tidspres har valgt en slags, er det videre til automaten direkte importeret fra Japan og trykke på den tilsvarende knap og få et nummer og videre til kassen.
Jeg fik i min hast trykket på spicy goma, som betyder sesamfrø. Den indeholdte chilikrydret kylling, forårsløg og hvad, de betegnede som bladgrønt. Jeg måtte også lige have en edamame – den er desværre serveret kold – den ville være rar lun. De har et væld af forskellige øl, da Mikkeller jo spiller en rolle i etablissementet, men jeg klarede mig idag uden.
Du kommer til at klare dig fint uanset, om du mener at beherske den ædle kunst at spise suppe med pinde eller ej, for der følge en stor træske med, som kan bruges til lidt af hvert i forhold til at sikre maden ender det rigtige sted.
Suppen smagte af sesam og chili og jeg havde fået et æg med i købet, der var et fint indlæg. Det er simpelthen er dejligt uformelt sted. En skål ramen koster omkring 120-140 kr. Nap støvlerne og en frakke på og gå en tur i Søndermarken eller på Vestre kirkegård mens du sparker til nedfaldne blade og finder en kastanje, og læg så vejen forbi Ramen to biiru. Det vil du ikke fortryde.
Én kommentar til “En skøn, hot ‘n spicy skål ramen på Ramen to Biiru”