Cafe Baghuset i Viborg er klart foran på madpoints

Dette her bliver bare et lille pip i forhold til et frokoststed, som hedder Cafe Baghuset, og ligger i Viborg. Jeg tænker den som relevant i forhold til Mønsted Kalkgruber, hvor man jo bagefter passende kan spise lidt mad og se en Domkirke, hvis man skulle have de lyster.

Solen bagte, og een af cafeens store fortræffeligheder er en kæmpe sydvendt terrasse med masser af borde og parkering lige udenfor døren. Spisekortet virkede egentlig ganske almindeligt cafésk. Men der var en masse klistermærker på døren, der bevidnede om stedets succes. Man kunne faktisk konstatere, at de i 2022 havde byens bedste kvindelige servitrice og byens bedste take away. Ja egentlig var de faktisk kåret som byens bedste café i en længere årrække tilbage fra 2015.

Comprehensive guide to starshot

Jeg har lidt sat næsen op efter at smage stjerneskud i alle afkrog af Danmark og også i Viborg. Inden vi kom til maden skulle vi i den bagende hede sørge for at hydrere os. Vi bestilte fluks et glas rosé og kiggede ned over en lang liste af friskpressede juicer. Bestemte os dog for limonader med hhv smag af rød grape og rabarber. De var vanvittig gode og med fare for at lyde let alkoholiseret, kunne den røde grape fint trække et shot gin og deltage i en festlig aften. Vi skulle køre og indfandt os på dydens smalle sti.

Min veninde besluttede sig resolut for en højtbelagt rejemad, og jeg var jo så til føromtalte stjerneskud. Det var nogle mægtige serveringer. Skaldyrene kæmpede om pladsen og måtte vige lidt for den røgede laks. Nederst lå et stykke godt camoufleret surdejsbrød.

Højtbelagt rejemad med lille hjulkronekrymmel
Stjerneskud

Det var virkelig en dejlig frokost, så hvis mavens skal fyldes op nær Viborg, så sving forbi. husk at vælg en limonade med rød grape og frysetørrede hindbær. De kører også vegetariske menuer.

Cafe Baghuset: Fischers Plads 6, Viborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *