Iluka – Multikulturel Seafood fra down under med kiwi og solbærblade

Iluka betyder åbenbart ”tæt på havet” på indfødt australsk og fik lov til at lægge bord og tallerkner til vores restaurant genåbningsmiddag. Se link for andre australske tiltage i København. Det er den australske køkkenchef, Beau Clugston, der styrer løjerne, og det gør han udelukkende på baggrund af fisk og skaldyr. Vi sprang ud i 6 retters menu med tilhørende vin. Først et par glas velfortjente bobler og østers med noget chilidressing. Hraup hraup og væk var indholdet af de to skaller. Bare det at en anden har åbnet østersene er halvdelen af oplevelsen.

Downunder Illuka fish

Ret nr 2 var cerviche i down-understil med kiwisaft. Det nordiske islæt var sardiner og ansjoser og endda med skind på, så der var ingen tvivl om vi var på fiskerestaurant. Smagte skønt og med en meget sart fiskesmag. Vi kørte på med en hjemmerullet tang-wrap med tartar af hvid fisk og en ret, hvor tentaklerne spillede hovedrollen. Blæksprutte i en røget paprika sauce. Her ville jeg have foretrukken et anden sauce, men prøvede på bedste beskub at skrabe saucen af på tallerkenen, så sugekopperne fremstod rene. Sprutten var mør og god og ledsaget af en græsk floral muscat.

Næste ret var blomkål med rød thaikarry med rejepasta. Igen en ret, jeg ikke havde kunnet tænke mig frem til, om jeg så havde stået med alle ingredienserne foran mig. Den havde fået et gevaldigt lag dild for at bringe den lidt tilbage til de nordiske himmelstrøg. Piece de resistance var en hel stegt slethvar, der lå der forsvarsløs parat til at blive parteret af os selv. Den smagte helt fantastisk og fiskens ultimative offer bekom os vel!

Tilbehør er ikke noget man gør sig meget i på Iluka. Her tænker jeg en lille nordisk kartoffel eller lidt surdejsbrød jo godt kunne have sneget sig ind, men indrømmet – jeg var virkelig mæt, da vi gik. Propfyldt af protein vil da helt klart anbefale en aften på Iluka. Vinene tourede rundt i Europa på adskillige druer og passede godt til retterne, men der var ikke meget info at hente fra tjenerne. Priserne er sådan set OK i forhold til hvad du får – ca. 1200 kr pr mand for kokkens menu med tilhørende vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *