Louisiana, “Fantastiske kvinder”

Jeg ved virkelig ikke meget om kunst, men det afholder mig ikke fra at tage på Louisiana og blive konfronteret med min uvidenhed. En skøn fødselsdagsgave blev indløst. Vi tog to veninder til Humlebæk under temaet ”fantastiske kvinder” og nikkede umiddelbart kun genkendende til Frida Kahlo af alle kvinderne fra den surrealistiske kunstnerverden, der prydede gangen ind til udstillingen. Well..uden en kunsthistorisk uddannelse gik vi mere indretningsagtigt til værks ”ville du have den her hængende” eller ”den her skulle hænge bag sofaen”. Vi forstod på en guide, der forklarede noget til en mindre gruppe, at det handlede meget om øjne for disse kvindelige surrealister. Her må jeg sige det altså også handlede om andre kropsdele.

Vel igennem 35 kvindelige kunstnere og 260 kunstværker, hvoraf nogle var fascinerende flotte og andre mere var mandlige og kvindelige kønsorganer støbt i bronze og hængt op i snore, endte vi i restauranten. Der er ikke noget som kvindelige avantgardister fra begyndelsen af 1900-tallet, der kan gøre en sulten.  Og i restauranten følte jeg mig straks meget mere på hjemmebane. Stegt rødspættefilet med krydret græskarpuré smagte skønt og med tjener servering und alles i disse coronatider, hvor man ellers normalt står i lang kø og derefter med bakke balancerende drikkevarer prøver at tilkæmpe sig et bord.

Efter middagen tog vi resten af udstillingerne. Der må jeg sige vi nok var lidt mættet på baggrund af rødspætte og bronzefigurer og ikke rigtig formåede at sætte pris på resten, men det er jeg sikker på andre har gjort. Under alle omstændigheder er det altid skønt at opleve noget nyt- jeg må lige læse lidt op på Louise Bourgeois og Meret Oppenheim.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *