Bourgogne smagning på Restaurant Kanalen Christianshavn

De Valentinske spareuger, som jeg har haft pålagt mig selv et stykke tid for at se, om jeg kan dæmme lidt op for mit forbrug, blev kastet lemfældigt til side, og vi tog til bourgogne smagning på restaurant Kanalen på Christianshavn. Har været her adskillige gange og maden sider altid lige i øjet. Vinene leveres af Le Papillon, og man har jo efterhånden fået sine favoritter. Olivier Le Flaive Les Setilles er min yndlings hvidvin. Vi smagte 2017 denne aften.

En menu består jo som regel af forret, hovedret og dessert, men jeg kunne godt bare tage tre gange forret. En stykke røget torsk med noget bisque, det blødeste lækreste torsk. Næste ret var en vol au vent med svampestuvning, så umamimættet og med krydderurter og hvidløg. Den kunne jeg spise any time any day. Til hovedret noget kalvefilet med syltede solbær og pebersovs, som i den grad trængte til en dusk grøn. Den var mig faktisk lidt ligegyldig og jeg følte stykket skulle have været skåret i mindre skiver. Ost til dessert, men siden jeg ikke rigtig er blevet ordentligt voksen på den front sprang jeg over. Vinene var både hvide, røde, våde og gode! Lumsk, som det er efter en vinsmagning, sidder dankortet jo noget løsere og jeg kommer ikke til at savne bourgogne vinteren over, og jeg tror julevinen er i hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *