Legohouse i Billund – Vi voksne kan også være klodsede

Legohouse er Legos svar på eksperimentariet. Vi var der 5 voksne og 6 børn i alderen 10-17 år. Vær forberedt på at du muligvis skal ud og sælge nogle flasker eller rydde loftet i samarbejde med den blå avis, hvis I er så stor en flok. Det koster 299 pr person, hvis du køber online. Mad kan medbringes og evt spises udenfor, da man med sit armbånd kan gå ud og ind hele dagen. Det ligger helt separat fra Legoland.

Selv dinoer får ondt i fødderne, når de træder på legoklods

Legohouse er opdelt i oplevelseszoner og snedigt farvekoordineret, så børnene kan blive væk i mere tydelige referencer. Man går til toppen af huset og bevæger sig nedad. Vi blev mødt af farlige brølende dinosaurer med hver deres ispind i hånden. Ved nærmere kig har hver af disse kæmpe dinoer trådt på en Legoklods og brøler enhver forældres natlige smerte ud, når bar fod møder uventet skarp klods. 

Blomsterne og bierne

Små børn vil muligvis kaste sig over de store kasser med Lego. Jeg er nok lidt bygge-kreativt udfordret så med tre røde klodser sat hjælpeløst sammen, bevægede jeg mig videre til ‘blomsten og bien’. Hele familien bookede sig ind på dette robot spil, hvor man kæmpede mod hinanden i at plante virtuelle blomster og høste honning. Hvad jeg ikke har i kreativitet har jeg i konkurrence-gen. Vi kørte rundt med vores robotter, tankede vand fra søen, plantede frø og sad fast i sand. Desværre vandt vi ikke. Men nogen siger, det handler om at være med.

Ved næste stand kunne vi bygge små humør figurer, der kunne uploades i en maskine og derefter dansede de på skærmen. Sært fascinerende og egentlig meget sjovt. 

Stop motion film

Der hvor besøget for mit vedkommende kulminerede og jeg kunne være blevet hele dagen, var et område med stop-motion-film. På 20 min kunne man lave sig egen Lego film med special effekts og underlægningsmusik. Min nevø og jeg fik i samspil frembragt en 17 sekunder lang film om øksemordere, bilsammenstød, bortskaffelse af lig og væltede tog. Oscar kortfilm kalder! Det må I helt sikkert prøve.

Videre mod et virtuelt akvarium, hvor man kunne uploade fisk, man havde bygget. Det var svært at få plads ved uploadmaskinen og det var ikke specielt børn, der stod i vejen, men mere voksne med deres farvestrålende kreationer.

I kælderen blev der budt på lidt historie og Lego tilbage fra 50’erne. I lobbyen er der mulighed for at erhverve sig alle mulige lyksagliggørende indkøb, men vi var efter tre timer mættede af Lego. 

Der er flere oplevelseszoner end jeg har beskrevet. Nogle bejler til lidt ældre børn andre til lidt yngre. Men det er sjovt for alle aldre. Der er også en terrasse, du kan gå ud på, hvis du lige skal have en pause fra farvestrålende klodser og børn. 

Det der særlig positivt var at alting i Legohouse virkede og ikke var slidt. Stedet er ca 5 år gammelt, men holdes virkelig godt og lækkert ved lige. Det er et højteknologisk sted, men også med mulighed for helt analogt, at udfolde din kreativitet. Vær ikke bekymret for, at du ikke kan finde ud af at betjene sagerne. Det er gjort helt enkelt, og børnene ved lige hvordan de skal gå til sagerne. Prøv helt sikkert, hvis du er i området. Der er måske ikke så mange timer i det, som i Legoland, men det er et virkelig godt alternativ – særligt hvis du er udenfor sæsonen eller det regner i det jyske. 

Av!

Legohouse: Ole Kirks Plads 1, Billund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *