Hotpot Republic ligger på det ydre Vesterbrogade og er en form for kinesisk fondue. Du overvældes ikke af valgmulighederne på menukortet, og det er normalt et plus i min bog. Umiddelbart lægges der op til at vælge mellem en Happy Buddha Menu (425 kr) og en Young Master Menu (365kr) differencen er med eller uden dessert.
Selvom om vi gik “young master” vejen, kunne der nok snige sig en cocktail ind. Jeg gik efter en øhh…klassisk asian porn star….og min medspiser var draget af en rød cocktail med hindbær. Vi blev stillet overfor det ultimative valg – bobler eller uden bobler – og man fik en meget fin og dyr servering, hvis man valgte boblerne. Næste gang er jeg vist ganske fin med almindelig postevand. Det skulle vise sig, at vi fik brug for vandet.
Vi valgte to forretter, som vi delte. En marineret lotusrod med 5 krydderier og crispy stuff on top. Den fik baghjul i krydderidiversiteten på det marinerede oksekød spiddet på små tandstikker, der lovede 10 forskellige slags krydderier. Kødet havde den fordel, at det var skåret ud i små stykker, for det var ikke verdens møreste, men smagen var god.
Interiøret var vældig asiatisk og en blanding af kinesisk og japansk. Sammensuriet til trods var det en hyggelig indretning og med røde rispapirlamper i loftet, der giver den fine opiumshule i 1920´erne-vibe.
Vores hotpot kom ind på bordet. Der er fire valgmuligheder, hvoraf du skal vælge to. Vi gik efter en helt mild og en classic spicy suppe, der på menukortet havde 2 chilier. Uvidende om styreskalaen, må jeg takke min Gud og skaber for, vi ikke gik med tre chilier. Jeg anser mig selv for en ret habil chilikonsumerende gæst. Men hold da fast det var stærkt. Tårene trillede, og som man indåndede dampene fra sin suppeskål blev luftrøret et kort sekund lammet, og man sad og måtte vælge mellem at hoste og sprutte eller bare opgive ilt for øjeblikket.
Hotpot yin yang
Gryden var yin yang opdelt, så man kunne drukne sine ingredienser i begge supper på een gang. Der var ganske meget forskelligt, der skulle ud og svømme i det røde chilihav. Jeg lister frit efter hukommelsen, og glemmer sikkert noget. Forskellige tynde udskæringer af okse- og svinekød, tofu, enoki, glasnudler, bok choy, kinakål, gulerod, lotusros, kinaradise, beder, sweet potato, blomkål, ramen nudler og to dumplings/gyoza pr kvinde.
Udstyret med en udskæring i træ, der angav de eksakte kogetiden begyndte vi at læsse i supperne. Vi havde ingen styr på kogetid, hvor vi havde gjort af hvad, og hvem der havde fået hvad. Man dykkede ligesom bare ned i suppen, og hev det til sig, som fulgte med op. Jeg var inde på det før, men vores medium stærke suppe var stærk som den niende ring af helvede, og vores dyre brusevand rakte ikke langt nok.
VI fik en sesamdressing med som dyppelse. Den brød jeg mig ikke om, men jeg har altid haft et lidt love-hate forhold til peanut. Denne aften gik vi ikke godt i spænd. Man kunne købe nogle andre dips, men jeg havde rigeligt at tage mig til.
Hotpot Republic giver klart en sjov måde at spise på, og jeg synes, det var lækkert mad. Jeg kunne savne lidt mere dybde og nuancer i krydderierne. Den milde var meget (lidt for) mild i smagen og mine tanker faldt på den japanske shabu shabu. Den spicy var meget fyrrig, men ikke desto mindre synes jeg, det var et dejligt måltid. Vi blev supermætte, og det er fint at blive lidt aktiveret. Regningen endte på 1050 kr for to personer, hvilket jeg synes var i den dyre ende, men alting stiger jo. Det var oplevelsen værd, og jeg er sikker på, at dine evt børn også vil synes det er sjovt. Her skal du nok vælge den milde udgave, med mindre du vil aktiveres yderligere under måltidet.
Hotpot Republic: Vesterbrogade 146, Vesterbro