Københavns Bymuseum fører os tilbage til 90´erne.

Jeg har tidligere været på udstillinger og anmeldt dem her på bloggen. Eksempelvis i Den gamle By i Århus og på Nationalmuseet, der første os tilbage til ældre tider og 70´erne. Denne gang tager Københavns Bymuseum i Stormgade os på rundtur i 90´erne. Udstillingen varer frem til oktober 2022 og koster kun 90 kr. I min fremskredne alder føltes det som i går, men der var alligevel mange ting, hvor man måtte udbryde “Nåååhhh ja, det kan jeg godt huske”.

Alle demografier repræsenteret på Københavns Bymuseum

For 25 år siden blev der lavet 700 tidskapsler i alle mulige regier af 20.000 københavnere. Alle demografiske lag var involveret eksempelvis 5b, skakforeningen, dem der anlagde Rådhuspladsen, pædagoger, hiv positive og pensionister. Alle mulige mennesker i alle mulige sammenhænge var repræsenteret. Nu er de 25 år gamle tidskapsler fundet frem af gemmerne og sat på udstilling i forbindelse med Kulturby 96, som var rammen dengang.

Jamen det var da lige igår, jeg husker den der kulturbycykel stod allevegne. Eller alle de timer, vi brugte i baren på kollegiet på at spille pool. Der var aidskampagner, Dr Martens og Barbie Girl. En del af tidskapslerne var en del af folks helt almindelige hverdag med helt almindelige brugsgenstande, der sjovt nok alligevel ikke rigtig eksisterer længere. Det er faktisk en sandhed med modifikationer for et hurtigt kig i mit barnsomshjem afslører noget, der egentlig kunne være een stor tidskapsel.

Tidskapslerne er ordnet efter kategorier. En del faldt i kategorien politisk kommentar til samfundet. Billedet ovenfor var fra dem, der anlagde Rådhuspladsen og som ikke rigtig syntes der var en plan fra kommunal hold, og derfor havde vedlagt sten og et billede af Olsen banden. Tidskapslen ved siden af kunne være et hurtig scoop med en spand ind på mit gamle kollegieværelse. Billetter, CD, tandbørste mv

Husk lige tandbørsten og Baren Floss

Der var film med autonome og aidsofre krydret med Jan Gintberg, der råbte ud fra Radiohusets tag med sin megafon “Kammerater!!”. Filmskatte som Pusher, Baren Floss og Comedy zoo var med. Her kunne det godt lidt virke til, at man stadig var en smule stuck i 90erne. Sidste rum var en omgang silent disco med datidens techno og pop. Jeg bør ikke nævne nogle af sangene fint florerer på min nuværende playliste.

Vi fik en guidet rundtur, som faktisk var ret oplysende, omend den godt kunne have varet dobbelt sålænge og stadig være underholdende. Du fik følelsen af at rydde op på loftet og genkalde dig alle mulige oplevelser, idet man åbner kasserne. Det var rendyrket nostalgi.

Du må selv tage derind og genopleve 90´erne. Det koster så lidt som 90 kr, og der er adgang til hele Københavns Bymuseum. Bygningen i sig selv er i øvrigt supersmuk med hvælvede lofter og bemaling. Der er også en sal med husets historie og et kæmpe 3D kort over København, hvor du kan finde dit eget hus, hvis du bor centralt. Tag herhen og tilbring en hyggelig eftermiddag. Der er gratis entre om onsdagen.

Københavns Bymuseum: Stormgade 18, Kbh V

Silent disco

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *