Dammberg flyder med dansk kvalitetsøl og cider på Kingosgade

Jeg har været så heldig at få en pakkekalender, hvor den ene pakke var et gavekort til en øl på Dammberg. Den måtte jo indløses. I virkeligheden er navnet Dammbergs ølmagasin, og den ligger på Kingosgade.

En stille torsdag aften tog vi så forbi Dammberg. Ølbaren ligger i lyse kælderlokaler, og emmer af passion for øl og cider. Tilmed er øllene af dansk oprindelse og er placeret i to store lysende køleskabe lige ved indgangen. Det er en farverigt syn, mens man står og vælger sine drikkevarer. Manden bag disken, som hedder Mikkel, spotter hurtigt, hvis du har brug for hjælp til at udvælge den helt nøjagtige øl.

Jeg er nok mildst talt ikke det man vil kalde den eventyrlystne type, når det gælder øl. Min søster derimod, kan drikke øl sort som tjære med smag af jernbanesveller og røget bolværk. Jeg holder mig normalt til pilsner, red og brown ale, der ikke slår een omkuld med bitter humlesmag.

Dammbergs Brown Ale fra Svendborgsund Bryghus

Vi blev bænket med henholdsvis en mørk kakaobønne øl og en brown ale med lakridsfinish. Kakaobønneøllen smagte virkelig af chokolade og var aldeles fyldig, men bryghuset undslap mig desværre. Brown alen var fra Svendborgsund Bryghus og var ret blød og rund. Noterne af lakrids var der, men ret diskrete. På væggene hænger der akvareller af lokal kunstner med motiver af forskellige dyr. Det er muligt at købe disse malerier for ca 600 kr., og de er virkelig fine.

Summasummarum vil jeg sige, at Dammberg er et virkelig hyggeligt sted. Det lukker kl 21 hver dag, så det er det oplagte sted til en fyraftensøl. Indehaveren går rundt og snakker med folk og har en stor passion med øl. Det er eet af de små steder, man ønsker stor succes, så tag herhen og støt med en perlende humle. Højt skum!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *