Trehøje og Kalø slotsruin med blæst og børnehave

Trehøje

Når man er i sommerhus må man ud i naturen – også selvom det rusker lidt og småregner derude. På vejen til Kalø slotsruin, kørte jeg først gennem små skovstier til Trehøje på Mols. Der er udsigt til Kalø Vig og Århus. Et ret stormomsust sted, når man først får kæmpet sig op på bakken. Mødte en børnefamilie på vejen. Den ældste talte kun om, at hun gerne ville have en hest. Den yngste lagde sig om på skjoldet ved den første stigning og nægtede at gå videre. Moren kiggede undskyldende på mig og sagde ‘undskyld, de er københavner-børn’.

Kalø Slotsruin

Jeg tog Celeste og kørte videre til Kalø slotsruin. Der er der ingen kære mor i forhold til parkering. Resterne af slottet ligger ude på en lille halvø forbundet med en stenbelagt tange, ca 2 km ude. Et mægtigt slot fra begyndelsen af 1300-tallet, der nu trænger til en kærlig hånd/genopbygning. Erik Menved var grundlægger og havde ikke som sådan sans for brolægning, for det var en lidt ujævn affære at komme derud. Mødte en børnehave på vejen, der var på tur. De fortalte, at det er bedst, hvis man har flyverdragt på og kendte allesammen een eller anden, der hed Lone.

Jeg havde igen stedet fuldstændig for mig selv. Det er meget corona venligt at ture rundt på

Djursland i slutningen af november i 2 graders varme. Der er mulighed for at følge en app, der guider dig på turen, men jeg valgte at tage den au naturel og ved desværre ikke meget mere om Erik Menved nu end før, jeg begav mig afsted, men det er en virkelig fin tur og igen tænker jeg, at på en varm sommerdag ville det virkelig være et trækplaster med en flaske rosé og noget tapas tamtam. November kan dog også noget – det må vi ikke glemme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *