Apelgren Jordt kaffe og Karens Køkken på Ebeltoft havn

Kold til benet efter en tur rundt i Ree Dyrepark og rundt i søndagstomme Ebeltoft valgte jeg at tage kaffe og frokost i omvendt rækkefølge. Kaffen blev en cortado på en superhyggelig café på havnen Apelgren Jordt Coffee. Kaffe var i højsædet og til salg i poser. En meget omhyggelig barista, der ikke overlod overfladen af kaffen til tilfældet og som i pauserne mellem kunderne lige diskuterede lidt barista kunst med kollegaen. Et sted med ukurante møbler og med noter af bedstemors kolonihave, hvis hun havde haft sådan én. Udsigt til vand og havn og virkelig et dejligt sted at komme til hægterne igen.

Karens køkken Ebeltoft havn

Lige lidt længere henne ad vejen ved Fregatten Jylland ligger Karens Køkken. Her er udsigt fra alle borde, og man sætter sig bare hvor man vil. Dejlig uformel stemning. Jeg valgte en efterårssalat med feta og hummus.

Her må jeg sige, at denne restaurant ikke går ned på hverken feta eller hummus. Jeg tror seriøst jeg fik en klump på 200 g feta. Men heldigvis var det en skøn cremet feta. Hummussen, der virkede hjemmelavet, gik så godt i spænd med det nybagte sprøde brød. Ellers var det en ganske fyldig salat med kartofler, tomat, oliven, rucola og ærteskud. Den indeholdt også min gamle nemesis forklædt som efterårsgrønt, lå den der og lignede en kartoffel. Få sekunder efter sad jeg og kæmpede med et hel rosenkål i munden. Hvad denne lille kål ikke har i størrelse har den da så sørme i karakteristisk smag. Jeg bliver aldrig rigtig venner med den lille grønne bandit, men ned røg den da.

Alt i alt er det et skønt sted til frokost – portionerne er umiddelbart ret voldsomme, men billige og tilsyneladende gode ved de borde jeg lige kunne overskue fra min plads. En salat og en pepsimax blev 148 kr.

Én kommentar til “Apelgren Jordt kaffe og Karens Køkken på Ebeltoft havn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *