Full Vegan rødbedesuppe, græskar-risotto og naturvin på Knippelsbro

Den stod på veganer aften i Kulturtårnet på Knippelsbro. Det er et skønt utraditionel sted at sidde og mørket falder jo på tidligt, så man sidder og kan se vandet og byens lys. Man mærker ligeledes hver HT bus, som en klirren i skabene, stolene og på bordet, men det er fint, hyggeligt og minder én om, at man sidder i et gammelt kontroltårn og spiser.

Forretten var en kold rødbedesuppe med et scoop af peberrodscreme og kørvel i midten. Den smagte sådan set fint, men smagte også som om den skulle have været varm. Den havde mere konsistens som tynd mos end bortsj. Vinen holder sig til naturvinens rige og vi fik skænket en mostagtig sag op, der givet var frisk, grumset og heldigvis koldere end suppen. Den smagte ikke som forventet af gær, men virkede frisk og ung. Spurgte til hvad vi fik, og der blev sagt Riesling fra Tyskland. Det er ikke i min verden en uddybende karakteristik, men på den anden side ok, for jeg tænker ikke at opsøge den umiddelbart igen.

Hovedretten var en fusion af mange ting. Risotto med græskar, kål, pastinak og nogle syltede søde bær, der gav den et vist risalamande feel to it. Hvad der i den grad ville kunne pifte denne ret op ville være en ordentlig skude crispy bacon. Jeg manglede salt, fedt og crunch. Det blev simpelthen en ayurvedisk omgang med de bløde konsistenser og ukrydrede smag. Jeg tænker det var for at få grøntsagernes smag til at stå frem for sig selv, men festfyrværkeri blev det altså aldrig.

Tilhørende vin var også uskadelig og kold. En Rhone på typisk blanding af Grenache, Syrah og vist noget Cabernet Franc i stedet for den forventede Mouvedre. Den blev præsenteret med superlativet ” full bodiet”. Den var der, den var rød, den var våd og den smagte heller ikke af gær.

Desserten var bagt æble med is og en boblende vin fin etikette, som jeg ikke kommer nærmere nu.

Samlet set synes jeg det er et fantastisk initiativ at tage det gamle tårn i brug til servering. Det var søde kokke og tjener, som gjorde hvad de kunne, men det var simpelthen ikke mad indenfor mit foretrukne smagsspektrum. Vinen kom fra vinimportøren under Knippelsbro Rosforth & Rosforth , som givetvis har mange glade kunder. Jeg bliver desværre ikke én af dem. Jeg har spist i tårnet før under et andet tema og det var betydeligt mere vellykket, men selskabet var fantastisk hyggeligt og vi havde en super god aften uanset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *