Dejligt besøg på Lumskebugten hos Erwin Lauterbach

Lumskebugten ligger ved Toldboden overfor Mærsk på Esplanaden. Det kan være en mørk, kold og forladt fornøjelse, at finde derhen en onsdag aften i januar. Men der er lyst og varmt, når man træder ind. Faktisk blev jeg mødt af en tjener, der hurtigt og kærkomment skænkede os et glas champagne hver. Således opmuntret.

Lumskebugten hedder angiveligt, som den gør, pga de lumske og omskiftelige sandbanker i bugten udenfor. Siden 1854 har Lumskebugten været et vandhul for først sømænd og nu senere blogskrivende champagnehungrende folk fra Vesterbro. Faktisk virkede det til at det var det lidt ældre klientel, der havde fundet vej, men jeg tænker, at det muligvis også er det ældre klientel, der ikke skal op på arbejde torsdag morgen.

Nytårskur på Lumskebugten

Det er ikke et billigt sted at spise a la carte, men vi havde valgt nytårskuren, som var en samlet pakke med årgangschampagne og tre retter til 400 kr. Vi holdte os i temaet hav og have. En meget høflig tjener forklarede konceptet og serverede os den første ret. Det var et stykke røget laks svøbt om fersk laks begravet i blomkåls-couscous og lidt grønt til øjet i form af dild og dyppelse. Blomkålscouscous er vist noget med kært barn mange navne, men reelt er det bare søndersnittet blomkål. Det var en super fin lille starter og smagte dejligt. Fik jeg nævnt champagnen – ummm..den gik også godt til.

Næste ret var en hummerbisque med små stykker rødfisk. Det hele var skummet godt op og tilsat rigeligt fløde. lækkert! og den der champagne gik sjovt nok stadig godt til, omend hurtigt svindende i mængde.

Sidste ret var et gavmildt stykke stegt torsk med et kvart stegt spidskål og lidt små delikate kartofler. Min gamle nemesis var tilbage i sin mest uforsonende facon, nemlig det kogte rosenkål. Det kom lidt til en side, og da jeg kom til det var jeg lykkeligvis ganske mæt. En god dressing med kapers bandt det hele sammen. Champagnen var forlængst sluppet op her, og med bilen in mente måtte fisken akkompagneres af dansk vand.

Det var en dejlig og let menu, og jeg har længe villet prøver Lauterbachs køkken. Tag herhen, hvis du er til klassisk veltillavet mad.

2 kommentarer til “Dejligt besøg på Lumskebugten hos Erwin Lauterbach”

  1. Elsker bare den nytårskur og nyder den næsten hvert år. Vi skal afsted sidst i denne måned 😉 Dejlig anmeldelse.

    1. Jeg har ikke været der før, men superlækkert, og vi talte også om at vi måtte prøve stedet til frokost. Det ligger jo også superflot en en god travetur efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *