Cisternerne – se kunstværker i gummistøvler i Søndermarken

Hvis du lige får brug for et lille kulturelt indslag, der kan kombineres med en god tur i Søndermarken eller de små haver, er Cisternerne perfekt. Det tager ca en halv time at komme rundt, og det er et ganske særligt sted. Du forlader den solbeskinnede hygge i solen og efterlader wifi og forårsvarme oppe på græsplanen og går ned i et ret vådt og dystopisk gammel vandreservoir.

Drypstenshule

Helt fysisk er Cisternerne faktisk en drypstenshule med stalakitter og vand. Det er i sig selv et ret fantastisk sted. Der siver hele tiden vand ind og i den udstilling, der kører i gennem 2022 frem til December, er der lagt en gangbro ud, så man kan komme tørskoet gennem kunsten.

Bruden fanget i edderkoppens spind

Udstillingen hedder Multiple Realities og er kreeret af Chiharu Shiota. Man kommer ned i mørket og stifter bekendtskab med et kæmpe edderkoppespind spundet mellem søjlerne i gangene. Min første tanke var af ret pragmatisk karakter – det må dælme have taget lang tid. Inde i centrum var der hængt en brudekjole op. Det var faktisk en ret foruroligende installation, men jeg har sikkert også for mange gyserfilm under vesten.

Brudekjolen gik igen i rød og hvid, snurrende fra loftet og med spejlrefektion i det stille vand. Bevægelsen gik igen de andre installationer. Man stod lidt fortvivlet med sin iPhone og prøvede at indfange en snurrende rød brudekjole, hvilket egentlig ikke rigtig lod sig gøre. Men hvis alt andet fejler må man jo bare overgive sig til at være i øjeblikket uden dokumentation, og tro på det er sket alligevel.

Frokost i de små haver

Gå en tur på Frederiksberg og tag en halv time under jorden i en anden verden. Det koster 115 kr for en billet – der er rabat hvis du er en gruppe på 10, og det kan da være du kan samle et par motionister, der vil med. Hvis du bliver sulten, kan du jo tage i de små haver og få en god frokost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *