Arken byder på føde til ånd og sjæl – and og kvinde

Arken har en udstilling, der varer frem til august 2022, og som hedder “Kvinder i opbrud”. Det er en udstilling, der har samlet alt mulig kunst frembragt af kvinder gennem de sidste 150 år. Når man er nået rundt, og har indåndet tidsånden og funderet lidt over kvinders plads i samfundet, kan man med fordel kaste sig over kødgryderne i restauranten. Det gjorde vi.

Udstillingen tager en del forskellige temaer op. Det være sig de nyere værker, der beskræftiger sig med metoo, men også ældre temaer, som kønsidentitet, kvindefrigørelse, sexualisering og retten til egen krop. Nogle kroppe er idealiserede af kunstneren, andre bestemt det modsatte. I virkeligheden sættes der nok spørgsmålstegn ved definitionen af det feminine, og hvordan tolkningen er forskeliige gennem tid og sted og øjnene, der ser.

Udstillingen er meget divers, og bestemt ikke kedelig. Der er installationer af plastikbryster, kludedukker, videoer, lange plancher og lange….alt mulig andet.

En lang gobelin tog kvinden gennem livet fra fødsel til død, men smukt broderede stoppesteder som lidt, google, ecco, tesla for at ende i gabet på en djævel. Der var unægtelig lidt Bayeux tapet over den indtil man lige så ordentligt efter.

Det er en sjov udstilling. Mange gange, kunne man jo stå og tænke “Det der forstår jeg simpelthen ikke”. Andre værker var meget eksplicitte. fælles var dog, at temaet stod ret tydeligt frem. Det tager en lille time at gå rundt, og det kan være du undervejs bliver inspireret til at strikke g-strengstrusser til din iPhone. Vi får se…

Restauranten på Arken

Vi måtte bestemt også se hvad den fysiske føde bød på. Onsdag er der åbent til kl 20.30, og man kan købe en menu med forret og hovedret. Der er også ost og desserter. Denne højhellige onsdag fik jeg friterede rejer på mangosalat til forret. Tre kæmpe tempurarejer smagte skønt, men er også lidt et fancy navn for noget friturestegt.

Hovedretten var størstedelen af en and. Rigeligt og dejlig mør og med en arrancino af stegt ris og gulerod i forskellige variationer. Jeg er nok mere kyndig på mad end jeg er på kunst uden egentlig at vide noget om nogen af delen, men det var så skøn en aften. Mit formål her er ikke en kunstkritisk anmeldelse af ‘Kvinder i Opbrud’, men egentlig tjene som inspiration.

Der er altid længe åbent om onsdagen. Arken er i sig selv et stort rummeligt sted med ret fede faste værker også. Restauranten er super hyggelig med en fantastisk udsigt og god betjening. Jeg kan tilføje, at to gode venner under armen og et glas pinot henunder aftentide mens man opdateres på dette og hint, virkelig kan noget. Riv en onsdag aften ud og tag til Vestegnen.

Present company exceptet of course…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *