Få varme røde æblekinder på Holm Cider på Istedgade.

Holm Cider ligger på Istedgade og har et af verdens største udvalg i cider. Det er en umiddelbar lille biks, men den bliver besøgt langvejsfra. Så er det jo heldigt at den ligger lige om hjørnet fra min Vesterbroske hybel. Man kan både få naturvin og enkelte mad-menupunkter, som pizza, men vi havde bestilt en cidersmagning.

Jeg havde fået smagningen i fødselsdagsgave og har egentlig altid været ret udfordret på smagen af cider, fordi jeg synes, den kan smage meget af gær. Men det kan jo være jeg har drukket det i helt forkert kontekst og i forkert kvalitet.

Vi var kun to til denne smagning, så det var jo helt enormt luksuriøst. Normalt er der ca 15 deltagere. Først skulle vi konfronteres med ciderens fader – en nordspansk cider. Den er beregnet som den perfekte ledsager til bøf, skinke eller manchego.

Spansk, fransk, engelsk, svensk og dansk

Jeg troede faktisk cideren var født i Normandiet – åbenbart ikke, men produktionen er høj, og vi skulle læske vores ganer med en cidre fermier brut. Lavet af 80% bittersøde og 20% sukkeræbler. Vi blev introduceret til konceptet ”keeving”, som sikrer en sødere frugtsmagende cider, fordi den ikke gærer helt ud.

Vi smagte engelsk pubcider i en kæmpe dunk lavet på myriader af æblesorter. Jeg ville, konfronteret med spørgsmålet muligvis kunne nævne max fem forskellige. Der var dog også enkeltsorts-cidere, og man forstod, at det var en højere videnskab faktisk at frembringe det gode resultat.

Svensk pomologi

Vi sluttede af med danske og svenske cidere. Nogle var lavet på rieslinggær og fik en særlig smag, andre smagte sjovt nok i retning af birkes og en enkelt var sød på linie med dessertvin. Gældende for dem alle var at det var æble og gær, nichts weiter. Meget velsmagende og faktisk til at betale. Ca 100 kr for en virkelig god flaske. Hvis du ikke ved meget om cider. Ja også hvis du faktisk ved noget om sagen – er det en fantastik informativ og hyggelig aktivitet. Tag til Holm Cider og gør dig bekendt med æblecider ud over de gamle vinballoner, der stod og boblede på dine forældres loft i 1980´erne.

Skål

Holm Cider: Istedgade 44

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *