Vi havde fundet Ømands restaurant med speciale i bacon, og det måtte undersøges nærmere. Den har sit eget bacon-røgeri og er ganske seriøs omkring den salte spise. Der er et menukort, hvor bacon indgår i alle retter – endda desserten. Vi gik meget gourmetagtigt til værks med en forret bestående af fem forskellige slags bacon. Der blev anvist og fortalt om de enkelte stykker, og der medfulgte endda en særlig smageteknik. jeg ved ikke, hvor man bliver bacon-sommelier, men det er værd at undersøge.
Baconsmagningen
Forretten bestod som sagt af fem små serveringer og to stykker af hver slags, så man kan sagtens dele. Den stod til 99 kr. Første servering fra tallerkenen ca kl 5 var rå bacon udskåret helt tyndt. Dernæst var det ‘bacon wannabe’. Bacon fra skinken, som tegningen ellers antyder er “stor bacon”. Dernæst kl 12 kom vi til de mere krydrede, nemlig en peber bacon. Der blev anvist, at man skulle holde sig for næsen, gumle tre gange og slippe igen. Det frigjorde en kolossal aroma i munden.
kl 9 har vi at gøre med en vildsvine bacon og som sidst men ikke mindst en krydderbacon med pebermix af hvid, rosé og en mild sichuan peber. På en delt første plads for mit vedkommende lå vildsvinet og peberbaconen.
Der blev opereret med en vente-bacon , som i virkeligheden var et stykke flæskesvær , der skulle dyppes i bacon mayonnaise. Det var naturligvis en dejlig let og frisk omgang, og jeg kan da kun gisne om, hvad mit blodomløb har tænkt om det. Nå det sker trods alt ikke hver dag.
Vente svær med baconmayo Menukort
Til hovedret gik jeg efter en pluma, som er såret af skulderen fra en sortfodsgris. Naturligvis akkompagneret af…ja gæt selv. Nogle fik en baconista burger, hvor bøffen var substitueret af en anseelig mængde bacon. Interessant nok blev det stegt meget mindre end jeg selv ville have stegt det.
Pluma Baconiasta burgeren
Bacon-is for de eventyrlystne
Til sidst sluttede de eventyrlystne af med bacon-is, som jeg også lige fik en smagsprøve på. Jeg stoppede dog festen efter hovedretten, men det var trods alt også muligt at få en righoldig chokoladeis. Bacon-is kan ingenlunde få mine anbefalinger med på vejen. Jeg vil fastholde rødbeder, agurker og bacon ikke har noget at gøre i desserter eller cocktails. Smagningen var sjov, for det var en ny måde at opleve et godt gammelkendt produkt i nye udgaver. Plumaen smagte fantastisk.
Der kokkereres Menukort udenfor
Jeg overlevede måltidet uden større fysiske mén end et pund eller to mere på sideflankerne. Det er virkelig lækkert mad, de har på stedet. Gå ikke derind, hvis du er på kur, men hvis du nu lige tænker, at den kan holde en dags pause, mens du nyder Haderslev, så prøv det. Det ligger lige op ad domkirken, så kan du altid søge syndsforladelse efter måltidet.
Ømands: Nørregade 12a, Haderslev