Danfoss Universe hvor sjov er en videnskab

På Als ligger Danfoss Universe. Faktisk er det et legeland for både børn og voksne, der måske har været sammen lidt for længe i et lidt for lille sommerhus i tre ugers skoleferie. Området er ikke særlig stort, men de anbefaler, at man sætter 6 timer af. Jeg skal erkende at dette voksne legebarn på et tidspunkt fik brug for at sidde med en fadøl i solen. Der var dog tidspunkter, hvor vi måtte løbe i ly for regnen, men det skal ikke ligge parken til last.

Der går film i deres full dome 3D biograf. Naturligvis noget, der skulle gøre os klogere. Vi susede forbi himmellegemer og udtørrede flodlejer på Mars og tog planeterne derudaf til vi kom til Pluto. Jeg kan ikke, om mit liv afhang af det, huske hverken rækkefølge eller samtlige jupiters måner, men en fed oplevelse var det.

Virtual Reality

Det andet sted, vi besøgte, var virtual reality stedet. Der var flere forskellige ting, man kunne kaste sig ud i. Vi blev spændt fast i en faldskærmsagtig tingest, og skulle styre vores faldskærm gennem bjerge og skove. Jeg glemte ret hurtigt alt om at samle point ved at samle nogle lysende kugler og koncentrerede mig om at styre skidtet. Jeg kan berette, at det er uden fysiske mén at crashe. Jeg er åbenbart ikke den fødte parachuter.

Efter hele faldskærmsepisoden prøvede vi den virtuelle rutschebane, som man selv kan tegne ruten for. Jeg kan advare mod at få selskabets yngste mand til at tegne ruten med mindre, du er usædvanlig god til rutschebaner. Ja jeg var muligvis ikke hel lydløs, idet jeg virtuelt blev kastet rundt. De andre muntrede sig ved at gå planken ud på en skyskraber. Det er ligeså sjovt at kigge på, som at deltage i.

The art of Segway

Nu var vi mere rustet til den virkelige verden og de mere fysiske udfoldelser. Efter lidt prøvekørsel og iklædt en tvivlsom cykelhjem besteg vi segwaysene. Der er mulighed for lidt off piste, og er en fin tur rundt. Det er overraskende så hurtigt man alligevel får greb om dyret. Igen synes jeg, det er noget, der er sjovt for alle aldre. Vi var 11 personer afsted i alderen 9-50+.

Fire drenge parat til at give den Segway gas

Lyn, is og vulkanudbrud

En kæmpe blå kube ligger meget synligt i søen, lige når man kommer ind i parken. Den er dedikeret til naturfænomener indeni. man kan gå igennem en gletcher, lære om jordkloden, se et vulkanudbrud og stå midt i et gigantisk tordenvejr med lynene fygende om ørene. Du kan lave et lille lyn-battle i et kammer med stålhandsker. Der er urkræfter på spil og ganske fascinerende.

Da jeg efter nogle timer gav efter for lysten til en fadøl fortsatte andre ufortrødent op i højderne i klatrestativet. Det er en anelse højere, end jeg bryder mig om at færdes i uden for den virtuelle verden, men det så ganske sjovt ud nede fra jorden. Helt generelt anbefaler jeg klart et besøg. Jeg synes altid, det er en kunst at finde noget, alle aldre synes er sjovt, men det synes jeg bestemt Danfoss Universe lever op til.

Det kan anbefales at købe billetter online på forhånd, da der er lidt at spare. Du kan tage mad med selv i parken, men der er også fine muligheder for at købe, hvis madpakken bringer alt for mange minder frem om barndommens bilture. Tag herhen og få en sjov dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *