En kold, ensom men skøn oplevelse i Ree dyrepark

Nu har jeg jo udstationeret mig selv i et sommerhus ved Ebeltoft, og så må man jo ud og se hvad Djursland byder på. Ebeltoft var i sig selv utrolig lukket her første søndag i advent, men Ree dyrepark holdte juleåbent. Jeg ved ikke om det er møntet mest på børn, men jeg så lige muligheden for at få lidt skridt i fødderne og lidt eksotisk dyr til øjnene til den fornemme pris af kun 50 kr.

Det er en ret stor park, og man kunne gå længe uden egentlig at støde ind i andre folk. Jeg begav mig først på inka-trail og blev mødt ude på stien af en nysgerrig Sydamerikansk gnaver. Jeg lærte, den hed en mara og nogle geder, der ikke lod til at have hilst på publikum endnu den dag. På bakketoppen knejsede en lamaagtig type.

Savannen på Djurs

Videre gik jeg til giraffe-hill. Umærkeligt skiftede jeg kontinent. Der stod en hel familie af de stolte dyr. De måtte dog alligevel skræve akavet for at samle blade op fra jorden med tungen. Her mødte jeg også andre folk, hvilket bestyrkede mig i troen på, at jeg ikke bare var gået ind i en lukket park. Videre op ad en trækonstruktion, der førte mig forbi tigerne. De havde lige i dagens anledning taget en tur til Afrika.

De fleste af dyrene virkede til at have rigtig god plads. Da jeg kom til Nordamerika var det åbne vidder og sorte bjørne. Fik en fin forestilling af dem inden de fleste luntede ind i deres vinterhi, måske for først at dukke frem igen til april.

Generelt galdt det, at det danske vintervejr ikke lod til at passe alle dyr, som var indenfor. Særligt fugle var pga fugeinfluenza holdt inde, og man bliver jo unægtelig lidt virus træt af det hele. Ellers må jeg sige at det er en rigtig fin park, som underholdte mig et par timer. Jeg tænker, den da virkelig har noget at byde på om sommeren, hvor der skulle være en chance for at se både næsehorn og løver.

Én kommentar til “En kold, ensom men skøn oplevelse i Ree dyrepark”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *