Jeg har netop været på roadtrip i Grækenland og for mig at se elsker de tærter, særligt spinattærte og filodej. Vi valgte at bruge en eftermiddag på en ”cooking class” og lærte at lave flere forskellige græske specialiteter. Tryk på linket for at finde stedet. Nedenstående er nem og lækker og kan spises i et væld af sammenhænge. Det kan være en let frokost, en forret eller en eftermiddagssnack. Fælles for de opskrifter vi lærte at lave er, at mængden af olivenolie umiddelbart overstiger ens forventninger. Frygt ikke olivenolien.
Ingredienser til 5 stk græsk spinattærte:
10 ark filodej
500 g friske spinatblade uden stilke
300 g Fetaost
1 mellemstort løg i tern
Frisk mynte, finthakket
Frisk persille, finthakket
Æg til pensling
Sesamfrø
Extra jomfru olivenolie
Salt og peber
Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 grader. Skyl spinaten, fjern stilkene og hak den fint.
Tilsæt løg i tern og finthakkede krydderurter samt et gavmildt skvæt olivenolie og krydr med salt og peber. Fetaen smuldres i blandingen, og det hele blandes sammen.
Brug to ark filodej og læg dem dobbelt. Ca. 5 cm op fra kanten af filodejen nærmest dig placerer du en vandret linje af tærtefyldet. Efterlad et par cm i hver ende. Nu skal du rulle filodejen, så du tilsidst har en pølse af filodej med spinatfyld. Du skal pensle med æg mellem hvert rul.
Skær enderne af og rul ”pølsen” med spinatfyld til en spiral og sørg for at pensle ”sneglen” med æg og drys med sesamfrø.
Læg din spinattærte på en bageplade og put dem alle ind i ovnen i omkring 20-25 minutter eller indtil de har fået en flot gyldenbrun farve.
Én kommentar til “Spanakopita – en let og lækker græsk spinattærte”